De U17 van KVC Ichtegem vieren de titel

Op de foto staan op de bovenste rij trainer Pascal Flameyn, afgevaardigde Kris Cordy, Gaetan Cordy, Flor Vandessel, Jordi Lombaert, Arbnor Hoti, Maxim Decherf, Tibo Grunewald, Michiel Verplancke, Jari Claeys, Jakke Flameyn, Aicko Delaeter en sponsor Philip Decru. Vooraan herkent men Elian Decru, Isabeau Vandendriessche, Bert Monteyne en Nathan Mostrey. Mauro Pottier ontbreekt op de foto.
Redactie KW

De scholieren van KVC Ichtegem speelden op overtuigende manier kampioen in hun reeks. Met maar liefst acht punten voor op de tweede haalden ze de titel binnen.

“We wonnen tien wedstrijden, verloren er twee en speelden één keer gelijk”, vertelt afgevaardigde Kris Cordy. “We scoorden 32 keer en kregen er maar 12 binnen. Onze doelman en verdediging zorgden voor vijf cleane sheets. Bij deze wil ik onze doelman Aicko proficiat wensen met deze prachtige prestatie! We kregen de meeste tegenstand van KM Torhout, KFC Lichtervelde en KSK Zwevezele. Vooral Zwevezele was een erg goed georganiseerde tegenstander. De wedstrijden tegen Westrozebeke en Dosko Beveren waren volgens mij dan weer de gemakkelijkste.”

“De ploeg hing goed aaneen. Samenhorigheid en vechtlust primeerden. Maar ook vriendschap, strijdlust en een goede organisatie stonden altijd hoog in ons vaandel. In de eerste wedstrijd viel onze spits Jakke Flameyn geblesseerd uit: kruisbanden gescheurd en meniscus stuk. In de laatste wedstrijd tegen KM Torhout viel hij voor de eerste keer weer in en scoorde direct met een prachtig schot in de winkelhaak. Bijna de volledige groep blijft samen voor volgend seizoen bij de U21. Hopelijk slagen we erin om volgend jaar een trapje hoger ook weer mooi voetbal te brengen”, besluit Kris.

“We behaalden deze titel vooral door collectief sterk voetbal”, beaamt trainer Pascal Flameyn. “We kenden dit seizoen vele tegenslagen maar toch zijn we erin blijven geloven. De groep is als één man aan dezelfde kant van de kar blijven duwen. Ik had het geluk om een heel goeie groep te hebben. Moet ook want voetbal is een ploegsport. Zwevezele was onze moeilijkste tegenstander. De laatste wedstrijd tegen hen was lange tijd een gesloten partij tot wij in het laatste kwart het laken naar ons toe konden halen. We verdienen deze titel zeker gezien het mooie voetbal dat we brachten. De ploeg blijft samen en hopelijk kunnen we er volgend seizoen bij de U21 weer iets moois van maken.” (JVK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.