De Haan / Restaurant De Haan / Restaurant Villa de Torre klimt in Gault&Millau De Haan is met twee zaken vertegenwoordigd in de nieuwe Gault&Millau: Markt XI behoudt zijn 16 op 20, Villa de Torre doet er een puntje bij en scoort nu 13 op 20. 28 november 2023
De Haan / Bouw De Haan / Bouw Eerste klimaatneutraal hotel van Vlaanderen wacht op zijn kroontje: “Timing hangt af van de weersomstandigheden” Het eerste klimaatneutraal hotel van Vlaanderen opende afgelopen zomer al zijn deuren, maar binnenkort volgt nog de kers op de taart: her majesty’s crown, zoals op de socials van des Brasseurs in De Haan te lezen staat. 18 november 2023
De Haan / Evenement De Haan / Evenement Smullen van ‘noordzeelekkers’ op zesde editie Kok@Zee in De Haan De Potinière vormt woensdag weer het decor voor het culinair event Kok@Zee in De Haan. Lokale chefs zetten er hun beste gerechtjes voor, gaande van tortilla’s met zeekraal tot zeewierbrood of een tagliata met ‘zeemanspesto’. 12 juli 2023
De Haan / Toerisme De Haan / Toerisme Meer dan honderd jaar oud, maar straks eerste klimaatneutraal hotel van Vlaanderen De Haan krijgt er binnenkort een extra troef bij. Ondernemer Thibaud Hermans en horecacoach Guido Francque slaan de handen in elkaar om het prachtige art nouveau-Hotel des Brasseurs terug in zijn oorspronkelijke staat te brengen, én er het eerste volledig klimaatneutrale hotel van Vlaanderen van te maken. 28 juni 2023
De Haan / Evenement De Haan / Evenement Zesde editie Kok@Zee in De Haan trakteert op noordzeelekkers: “Nieuwe look en feel die nog meer de sfeer van zee en strand oproept” Mosselen en garnaaltjes, zeewier en duindoornbes: Kok@Zee legt meer dan ooit de link met de Noordzee. Het culinair event in De Haan – dit jaar in bohemian stijl – is op 12 juli al aan zijn zesde editie toe. “We gaan voor een nieuwe look en feel die nog meer de sfeer van zee en strand oproept”, zegt schepen Marleen De Soete. 1 juni 2023
Lekker Lekker Bij Villa de Torre in De Haan: duurzaam koken is de toekomst Hoe vinden het verleden, het heden en de toekomst elkaar in de horeca? Door duurzaam te ondernemen, na te denken over energie, voedselverspilling én mentale gezondheid. Zonder daarvoor aan smaak in te boeten. 30 juni 2022
Brugge / Samenleving Brugge / Samenleving Dries Corneillie van De Jonkman in Brugge is ‘Sommelier of the Year van West-Vlaanderen' Dit jaar wordt voor de 12de maal de ‘Sommelier of the Year’ verkozen. Deze verkiezing is geen wedstrijd, maar een erkenning van de beste sommelier, die gelauwerd wordt voor zijn dagelijkse inzet en professionalisme. Inmiddels zijn de winnaars per provincie bekend. In West-Vlaanderen is Dries Corneillie van De Jonkman de gelukkige. Vorig werd hij zelfs de nationale laureaat. 25 januari 2022
Adinkerke / Horeca Adinkerke / Horeca Westtoer stelt ‘Zee van Smaak’ voor met lokale producten uit de Noordzee Met de nieuwe actie ‘Zee van Smaak’ die woensdagvoormiddag werd voorgesteld in De Haan, zet het provinciebedrijf Westtoer lokale producten uit de Noordzee in de kijker. Van 15 oktober tot 15 november zetten meer dan vijftig kustchefs hun beste beentje voor. 7 oktober 2021