Zeeman Kortrijk schenkt goederen aan Dierenasiel De Leiestreek

Valerie, Stephanie, Melanie van Zeeman Kortrijk, Emma en Veerle van Dierenasiel de Leiestreek. © JVGK JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Onlangs startte Zeeman op de Grote Markt in Kortrijk met de actie ‘Schenk een cadeau aan Dierenasiel de Leiestreek vzw’, een initiatief voor het verzamelen van goederen voor de werking en de dieren in het asiel. Het is de vierde goed doel actie in 4 jaar tijd.

Zeeman Kortrijk liet eerder al kinderen kleuren voor De Korbeel in Kortrijk, in de winkel goederen verzamelen voor De Korbeel en minderbedeelden en kansarmen een geschenkje bezorgen met de Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Nu komt met hun vierde actie Dierenasiel De Leiestreek aan de beurt. “Bijna iedereen houdt van huisdieren, maar soms lukt dat niet meer en raken de dieren dan vereenzaamd of verwaarloosd en moeten ze naar een asiel. Dieren onderhoud en onderdak bezorgen kost geld en daarom willen we het Dierenasiel De Leiestreek helpen”, luidt het bij Valerie, Stephanie en Melanie van Zeeman Kortrijk. “Het opzet is eenvoudig: de manier van doneren is simpel, we vragen wat precies het asiel kan gebruiken en klanten die willen steunen kunnen in de zaak een product kopen om te doneren”, zegt Melanie Maresceau. “We konden meerdere dozen en zakken vullen met bruikbare goederen.”

Een veilige haven voor dieren zonder thuis

“Een asiel is een veilige haven voor dieren die om welke reden dan ook, geen thuis hebben. Het dagelijkse reilen en zeilen van deze asielen zou onmogelijk zijn zonder hulp van vele vrijwilligers en hulp van financiële en/of materiële donaties”, zeggen Emma en Veerle dankbaar. “Je kan bijvoorbeeld een donatie van 65 of 90 euro doen voor de steun van een katten- of hondenhok. We kunnen altijd materiaal gebruiken: denk maar aan Dettol, afwasmiddel/vloerzeep, kattenspeeltjes, Fleecedekentjes, dierenvoedsel en meer, zelfs A4 printpapier. Dat kost namelijk allemaal geld. Wat we kunnen hergebruiken zijn oude handdoeken, washandjes, dierenspeelgoed, gebruikte dierenmanden in goede staat en oude lakens en dekens. Het is altijd bijzonder mooi dat mensen iets doneren of materiële steun verlenen. We zijn daar zeer dankbaar voor.” Wie interesse heeft om iets te doneren of als vrijwilliger wil helpen kan terecht op www.dierenasiel-leietreek.be, op facebook of via info@dierfenasiel-leiestreek.be.