Firma Berry schenkt cheque van €1.000 aan Vlinderhuis

V.l.n.r.: Hugo Christiaens, Ilse Dooms van Het Vlinderhuis, Ferdi Goethals. Hugo (280km) en Ferdi (320km) haalden beiden het meest aantal kilometers tijdens de actie. © MB
Redactie KW

De firma Berry uit Roeselare overhandigde een cheque van 1.000 euro aan het Vlinderhuis. Met dit initiatief wil het bedrijf iets betekenen voor de samenleving en dus enkele goede doelen ondersteunen.

Berry is een producent van blaasfolie voor zowel de voedingsindustrie als bijvoorbeeld de landbouw of bouwsector. Het bedrijf heeft wereldwijd vestigingen en heeft in totaal 40.000 werknemers. In Roeselare stelt Berry een 80-tal mensen tewerk. Eén van hen is Giovanni De Bruyne. Hij is safety- en trainingscoördinator, maar ook voorzitter van het feestcomité. “Uiteraard doe ik dit niet alleen. Ik kan rekenen op nog vijf andere collega’s om alles in goede banen te leiden. Zo organiseren wij een nieuwjaarsreceptie, een familiedag, personeelsfeesten, enz…”, klinkt het.

Goede doelen

Maar het feestcomité zag het nog iets groter. “We hadden het idee dat Berry, als wereldwijde speler, ook wel iets zou kunnen betekenen voor de samenleving”, gaat Giovanni verder. “Dus besloten we om voor te stellen om een goed doel te sponsoren. Het management stemde meteen toe en gaf ons 3.000 euro ter beschikking, maar we moesten dit wel aan een activiteit koppelen.”

In totaal kozen ze voor drie goede doelen. Het eerste is het Vlinderhuis in Roeselare. Daar worden vooral kinderen en jongeren die het psychisch moeilijk hebben, geholpen. “We zijn heel blij dat we hen 1.000 euro kunnen overhandigen. Als tegenprestatie hebben wij met het personeel van Berry twee weken lang zoveel mogelijk gefietst en gewandeld. Ons doel was 5.000 kilometer, maar we klokten af op net geen 5.800 kilometer. Het personeel nam massaal deel en het initiatief werd ook heel warm onthaald.”

Op zaterdag 19 oktober staat ook al een tweede actie op het programma.

Ezel, Berry genaamd

“Dan gaan we zwerfvuil opruimen in Beveren ten voordele van Dogbo. Dat is een stad in het West-Afrikaanse land Benin, waarmee Roeselare een stedenband heeft. Een leuk detail: de ezel die zal meewandelen met ons, heet ook Berry. Een derde en laatste initiatief dit jaar is onze deelname aan de Santa Run op zaterdag 28 december, waarbij de opbrengst van dat evenement ook naar het goede doel gaat. Wij betalen het inschrijvingsgeld van de personeelsleden die hieraan willen deelnemen”, besluit Giovanni. (MB)