Chocolatier David Maenhout uit Knokke-Heist lanceert twee unieke creaties met Braziliaanse roots

Niet voor niets brengen de creaties van Chocolatier M de choc-o-holics in pure extase. Met Caipirinka en Acai tovert de chocoladegrootmeester opnieuw magie uit zijn producten.

David Maenhout toont opnieuw dat hij een chocoladegenie

Chocolatier M gaat in zijn productie aan de slag met een unieke Braziliaanse chocoladesoort. Het klinkt chocoladeliefhebbers als muziek in de oren. Want David Maenhout komt met zijn nieuwe creaties altijd even spitsvondig als geniaal voor de dag.

“De combinatie met het WK komt er louter toevallig”, zegt David Maenhout. “Al een paar maanden speel ik met het idee om chocolade van de Boa Sentaca Single Plantation te bewerken. Tijdens een werkbezoek aan Zuid-Amerika met de ambassadeurs van Callebaut-chocolade met onder andere Peter Goossens, Geert Vanhecke en wereldkampioen barista Peter Hernou ontdekten we een prachtige, unieke cacaoplantage in het Atlantische Amazone-gebied met jaar na jaar sublieme oogsten. Daar groeide het vaste idee om met de producten aan de slag te gaan. Wat de smaak zo speciaal maakt? De krachtige en bittere smaak van de cacaobonen zorgt voor een donkere chocolade met een sterk karakter, die wordt versterkt door een bijzondere zure, fruitige en aromatische toets. Dankzij Callebaut toonde men zich bereid om op kleine schaal te leveren.”

In tablet en pralinevorm

David Maenhout toont opnieuw dat hij een chocoladegenie is en dat niemand beter de nobele kunst van het bewerken van chocolade beheerst. Caipirinka en Acai, zijn nieuwe Braziliaanse geesteskinderen, zijn chocolades die zelfs een Vlaming verbazen.

“De Acai is een Braziliaanse palmvrucht, die onder de categorie superfruit valt. De chocolade heeft een licht fruitige toets en leunt aan bij een combinatie van chocolade en bessensmaak. De Caipirinka is een Braziliaanse cocktail. Een combinatie van de cachaca, een suikerrietdistillaat en limoen”, verduidelijkt David Maenhout, die zijn unieke gamma straks zowel in tablet als in pralinevorm laat ontdekken.

(DM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.