Straffe beelden – Kinderwagen met baby van amper zeven weken aangereden op zebrapad: “Hij is een gevaar voor de samenleving”

© gf
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

Een kinderwagen met daarin een baby van amper zeven weken oud, werd afgelopen donderdag aangereden op het zebrapad in Wervik. Het jongentje bleef gelukkig ongedeerd maar zijn ouders zijn enorm geschrokken. De bestuurder, een man van 94 jaar, beweerde achteraf dat hij niets gezien had. “Het is een gevaar voor de samenleving dat zo iemand nog mag rijden”, zegt vader Kylian Vandevoorde (24).

Op sociale media circuleren de schokkende beelden van het ongeval. Kylian Vandevoorde (24) en zijn vrouw Mélanie Demora staken donderdagavond nietsvermoedend de Wervikse Speldendstraat over. In een kinderwagen duwen ze Lyzio vooruit, hun zoontje van amper zeven weken oud. Een auto nadert het zebrapad maar lijkt nauwelijks vaart te minderen. Midden op het zebrapad rijdt de automobilist net niet het hele gezin omver.

“Ik had die wagen maar laat gezien, gelukkig schreeuwde mijn vrouw plots zo luid als ze kon”, zegt Kylian. “Ik had nog de tijd om onze kinderwagen weg te trekken maar het kwam toch tot een aanrijding. Er is een duidelijk spoor op de buggy waar de auto ertegen botste.”

Kylian en Mélanie met baby Lyzio.
Kylian en Mélanie met baby Lyzio. © JF

Op de beelden is te zien hoe de auto even vertraagt na de aanrijding maar nadien geeft de bestuurder gewoon terug gas. Vader Kylian spurtte hem achterna, samen met enkele omstaanders die getuige waren van het ongeval. “Ik sloeg op zijn auto maar pas honderd meter verder stopte hij”, vertelt Kylian. “Ik ben zeker dat hij anders gewoon was doorgereden. De chauffeur was een oudere man die samen met zijn vrouw onderweg was. Hij zei dat hij niets gezien had en hield vol dat hij ons niet had aangereden.”

Camerabeelden

“Mijn vrouw huilde en we stonden allebei te trillen op onze benen. We waren net bang geweest dat we onze zoon verloren waren. Maar toen de politie aankwam, stond de bestuurder er nog mee te lachen. We hadden alles verzonnen volgens hem. De politie liet hem enkel een alcoholtest afleggen. Die was negatief dus mocht hij gewoon terug vertrekken. Er werd geen proces-verbaal opgesteld.”

“De leeftijd van de chauffeur is geen excuus, het is een gevaar voor de samenleving dat zo iemand nog mag rijden”

“Het is daarom dat we nadien op zoek zijn gegaan naar camerabeelden van het ongeval. We hebben die online gezet en intussen zijn die al meer dan 100.000 keer gedeeld. De politie heeft al teruggebeld, ik hoop dat dit toch nog verder onderzocht wordt. Het gaat om het principe. We willen vooral voorkomen dat zoiets nog eens gebeurt. De leeftijd van de chauffeur is geen excuus, het is een gevaar voor de samenleving dat zo iemand nog met de auto rijdt.”

“Met onze zoon gaat alles gelukkig goed. Na de aanrijding zijn we zelf naar het ziekenhuis gegaan ter controle. Lyzio is nog maar zeven weken oud. Zijn hersenen zijn nog niet volledig gevormd en de impact was net waar zijn hoofdje zat in de buggy. Ik ben blij dat we voor een duurdere Maxi Cosi gegaan zijn en niet voor een goedkoper model. Ik denk echt dat onze zoon er anders misschien niet meer geweest was.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier