Woensdag 8 april, 2020

Nieuws uit Koksijde

Een groep eigenaars van een woning of appartement in enkele kustgemeenten wil de taks op hun tweede verblijf aanvechten. "Het is frappant dat de overheid wel ondernemers te hulp schiet, maar tweedeverblijvers in de kou laat staan", aldus hun advocaat Bart Engelen.

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) lanceerde in De Zondag een oproep aan de kustburgemeesters. "Geef de tweedeverblijvers een waardebon voor de lokale economie. Dat kan de toeristische relance vooruithelpen", klonk het. Aan de kust is er echter weinig animo.

Het contrast kon niet groter zijn. Vorig jaar kon je in de paasvakantie op de koppen lopen aan zee. Dit jaar zorgt de coronacrisis voor een nooit geziene start in mineur: hotels zonder gasten, lege terrassen, uitgestorven winkelstraten en het handjevol wandelaars dat de eerste zonnestralen koestert heeft het strand en de zeedijk voor zich alleen. Ook in De Panne, Koksijde en Nieuwpoort kunnen de ondernemers hun toeristisch seizoen dit jaar nooit meer goedmaken.

Omdat burgemeester Marc Vanden Bussche van Koksijde vond dat de lockdownmaatregelen in het Koksijdse asielcentrum niet strikt genoeg werden opgevolgd, eiste hij dat alle bewoners in quarantaine werden geplaatst. Dat zorgde voor heel wat commotie bij de directie van Fedasil, maar de burgemeester bleef bij zijn standpunt. Na meermaals overleg en een nieuw burgemeestersbesluit werd beslist om op de site een aantal werfcontainers te plaatsen.

'Dance Dance Dance' is een nummer met een sprookjesachtig verhaal dat ons wat laat wegdromen en misschien mag dat wel eens in deze tijden. Het werd opgenomen op het ogenblik dat de coronacrisis net op gang kwam. Kelsey en haar management vroegen zich dan ook af of dit wel het goede moment was om de plaat uit te brengen, maar misschien hebben mensen net nu behoefte om even te ontsnappen uit de realiteit.

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.