Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Koksijde

De gemeente Koksijde investeert 35.323 euro (incl. btw) in 6 outdoor fitnesstoestellen en 3 trappers. "Deze toestellen helpen onze inwoners en bezoekers om de gezonde voornemens waar te maken waarmee ze het nieuwe jaar zijn gestart, want 'mens sana in corpore sano'!", klinkt het bij burgemeester Marc Vanden Bussche.

Om de veiligheid van de duizenden strandbezoekers en watersportfanaten in het seizoen te garanderen en de recreatiemogelijkheden te optimaliseren heeft het Lokaal Bestuur Koksijde de verschillende zones opnieuw grondig bekeken en gehestructureerd. Burgemeester Marc Vanden Bussche vat het zo samen: "we verdubbelen de capaciteit van de watersportzone van 1,3 naar 2,5 km. Zo krijgt Koksijde de grootste surfzone van de kust. Ook veiligheid is heel belangrijk. Tijdens het seizoen bewaakt de strandreddingsdienst 900 meter extra strand."

In een volle theaterzaal blikten het lokale bestuur, personeelsleden, partners, vrijwilligers, en heel wat cultuurliefhebbers terug op 20 jaar geschiedenis, maar ook de ambitieuze toekomstplannen werden uit de doeken gedaan.

Provinciegouverneur Carl Decaluwé staat niet afkerig tegenover een nieuwe, nog op te richten hulpverleningszone in West-Vlaanderen. "De wetgeving zal daarover dan wel op korte termijn moeten aangepast worden", stelt de gouverneur. De vier betrokken burgemeesters vergaderen vandaag met minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem.

Op zondag om 3 uur uit de veren om ruim 300 kilometer te gaan fietsen? Of 13 uur lang de Kasselberg beklimmen om in totaal bijna 10.000 hoogtemeters te verzamelen? Kristof Declerck, duursporter in hart en nieren, kijkt niet op een stuntje meer of minder. De 36-jarige Koksijdenaar won onlangs de 24 uur van Gits en werd een maand geleden nog vierde in de mythische Hel van Kasterlee, de zwaarste duatlon ter wereld. Aangename kennismaking.

Vijf beklaagden moeten zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden voor de uitbuiting van tientallen prostituees vanuit bordelen in Oostende en Bredene. Twee van hen riskeren twee jaar cel en een boete van 570.000 euro.