Jongeman krijgt geen straf nadat hij politiemensen verwondde na stevig nachtje doorzakken: “Ik drink al snel 15 pinten”

De feiten vonden plaats aan het bekende danscafé De Viking in Oostduinkerke. © JH
Redactie KW

Een jongeman uit Middelkerke heeft de gunst van de opschorting gekregen nadat hij bij uitgaansgeweld in Oostduinkerke nadien twee politie-inspecteurs verwondde.

De man had er een stevig nachtje doorzakken op zitten, “waarbij ik tot 15 pinten drink, als ik eens uitga”, verklaarde hij zelf, toen het op 28 oktober vorig jaar uit de hand liep aan De Viking in Oostduinkerke. “De politie was er opgeroepen voor een vechtpartij tussen verschillende mensen”, sprak de procureur.

“Bij hun aankomst was het tumult nog niet afgelopen en wilden ze iedereen bedaren. Niemand wilde echter veel verklaren. K.C. bleef het conflict echter aangaan. Daarvoor had hij een vrouw al een forse duw gegeven waardoor ze slecht viel en haar pols brak. Ze kon 17 dagen niet werken. Toen de politie er genoeg van had en hem wou arresteren verzette hij zich hevig, ook in de combi. Hij verwondde daarbij nog twee politie-inspecteurs.”

Er werd een werkstraf gevraagd, maar de rechter volgde de redenering van zijn advocaat dat het om een eenmalige fout ging en vond de opschorting volstaan. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier