WestSprinter van de Week: Robin Orins

Robin Orins. (foto Bart) © VDB
Stijn Moerman

Robin Orins (17) kende de voorbije maanden heel wat pech, maar toonde zich op het BK met een zesde stek.

1. Had je verwacht klaar te zijn voor het BK?

“Nee, al wist ik wel na de Omloop der 3 Provincies in Outrijve dat ik opnieuw mijn mannetje kon staan. Ik ben tevreden met mijn zesde plaats, al zat er misschien nog meer in. Maar we kwamen net te kort om de kopgroep nog helemaal bij te benen.”

2. Wat verwacht je van de rest van het seizoen?

“In de zomervakantie komen meer mijn wedstrijden eraan. Hopelijk blijf ik daarin eens van pech gespaard en kan ik tonen wat ik waard ben. In die zwaardere koersen kom ik sowieso beter tot mijn recht. Dat heb ik in Outrijve ook nog maar eens bewezen. Het is dus uitkijken naar de klimkoersen in de zomer.”

3. Wie wint dit seizoen WestSprint bij de juniores?

“Ik denk dat het een strijd zal worden tussen Alex Vandenbulcke en Ramses Debruyne. Ze zijn alle twee sterk bezig. Voor mezelf weet ik niet wat er nog mogelijk is, want door al mijn pech heb ik al veel punten laten liggen. De top tien is mijn doel en ik zie dan wel hoe ver ik geraak.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse prof?

“Yves Lampaert. Hij is een relaxed manneke en zijn West-Vlaams accent is de max.”

5.Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken?

“Neem maar mijn vriendin Stephanie Kemps, die ook koerst (ze kroonde zich dit seizoen tot provinciaal kampioen van Antwerpen, red.). We gaan al geregeld eens samen rijden, maar altijd op ons gemak. Of ze mij nog kan volgen? Ja, hoor.”