Nieuweling Maxime Vinckier werd beste eerstejaars in Heestert

Redactie KW

Maxime Vinckier (14) is goed aan zijn eerste seizoen bij de nieuwelingen begonnen. De Roeselarenaar van CT Luc Wallays-JRR maakte zondag in Heestert in barre weersomstandigheden deel uit van de kopgroep en was met zijn elfde plaats de beste eerstejaars. “Ik moet het hebben van de zwaardere omlopen waarin ik het met mijn kracht kan doen”, aldus Vinckier.

Als laatstejaarsaspirant kende Maxime Vinckier al een prima seizoen. Winnen zat er net niet in, maar de Roeselarenaar was er wel verschillende keren heel dichtbij. Hij bewees dus klaar te zijn voor de overstap naar de nieuwelingen. “Als ik het Vlaams kampioenschap buiten beschouwing laat, ben ik heel tevreden over mijn vorig seizoen”, steekt Maxime Vinckier (14) van wal. “Ik kwam op het VK immers ten val, waardoor ik naast een selectie voor het Belgisch kampioenschap greep. Maar voor de rest was het heel goed. Jammer genoeg is het mij net niet gelukt om te winnen, maar ik finishte wel verschillende keren op het podium. Het zat er dus in, maar de concurrentie was sterk.”

“Als hardrijder sta ik na lastige koers mijn mannetje in de sprint”

“Mijn voorbereiding op het nieuwe seizoen is prima verlopen. Begin januari stond ik wel even aan de kant met een verkoudheid en griep, maar dat was nog vroeg. Daarna heb ik alles kunnen doen wat ik wou. Nog meer dan andere jaren heb ik met mijn mountainbike gereden. Ik heb ondervonden dat die trainingen mij goed doen”, aldus de leerling industriële wetenschappen aan het VTI in Roeselare.

beste eerstejaars

“Ondertussen heb ik al twee koersen gereden in het nieuwe seizoen. In Dottenijs had ik iets meer verwacht van mijn nieuwelingendebuut. Op drie ronden van het einde werd ik er echter uitgewaaid. Het was enorm slecht weer, maar toch had ik op iets meer gehoopt dan mijn 21ste stek. Zondag ging het in Heestert al veel beter. We hebben er met de ploeg een sterke koers gereden. Aanvankelijk waren weg met negen man, maar even later kwam er nog een groepje aansluiten. Ik had weinig last van het slechte weer en kon mijn ding doen. Uiteindelijk kon ploegmaat Lawrence Stalpaert de klus afmaken en finishte ik zelf op de elfde plaats. En daarmee was ik de eerste eerstejaars in koers.”

selectie interclub

“Mijn ambitie? Ik zou het enorm appreciëren en leuk vinden als de club mij dit seizoen al eens selecteert voor de interclubs. Vooral erbij zijn in de Katjeskoers in Ieper, de eerste grote wedstrijd van het seizoen, zou super zijn. Daarnaast hoop ik ook goed voor de dag te komen op de kampioenschappen. Daar kijk ik altijd naar uit”, aldus de Roeselarenaar.

“Ik moet het eerder hebben van de zwaardere omlopen waarin ik het met mijn kracht kan doen”

“Welk type coureur ik ben?” riposteert Maxime Vinckier. (lacht) “Alles behalve een klimmer. Ik moet het eerder hebben van de zwaardere omlopen waarin ik het met mijn kracht kan doen. Na een lastige koers moet ik als hardrijder wel mijn mannetje kunnen staan in de sprint.” (Stijn Moerman)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.