Lennert Cappan trekt naar het Nano Development Team

Lennert Cappan. (Foto Bart) © VDB
Stijn Moerman

Lennert Cappan (18) mag op een geslaagd seizoen als tweedejaarsjunior terugblikken. De Ingelmunsternaar was niet uit de voorste gelederen weg te slaan en mocht vijf keer het zegegebaar maken. “Maar in de grote koersen had ik er soms wat meer van verwacht”, aldus de renner van Van Moer Logistics.

Normaal gezien zou Lennert Cappan (18) het seizoen zaterdag afgesloten hebben in het Oost-Vlaamse Sint-Gillis-Waas, maar ziekte besliste daar anders over. “Ik ben wat verkouden en besliste dan toch maar om niet meer te koersen”, aldus de Ingelmunsternaar. “Er was trouwens maar één koers voor juniores en het was bovendien niet bij de deur. Met het einde van het seizoen in zicht wou ik geen risico meer nemen en besloot ik de fiets nu al op te bergen. Het doet deugd om eens een weekend zonder fiets te zijn. Al begint het na een week toch alweer te kriebelen. De bedoeling is om vanaf 18 oktober rustig te hervatten en met alternatieve trainingen als zwemmen en lopen op te bouwen naar volgend jaar.”

“De bedoeling is om vanaf 18 oktober rustig te hervatten en met alternatieve trainingen als zwemmen en lopen op te bouwen naar volgend jaar”

Met vijf overwinningen – Vlamertinge, Waarschot, ritwinst in de Ster der Vlaamse Ardennen, Tourinnes-Saint-Lambert en Lendelede – en tal van ereplaatsen mag Lennert zeker tevreden terugblikken op zijn laatste seizoen bij de juniores. “Het was inderdaad niet slecht, al had ik er in de grote koersen soms wel wat meer van verwacht. Ik wou daarin toch wat meer uitblinken. Ik heb er geen verklaring voor waarom het in die koersen iets minder ging, maar uiteindelijk is het ook nooit slecht geweest. En je moet natuurlijk ook wat geluk hebben. Wat mij het meest zal bijblijven? Zeker en vast de Ster der Vlaamse Ardennen, waarin ik een ritzege behaalde en een goede wedstrijd reed. En ook mijn derde plaats in de Omloop der 3 Provincies zal ik niet snel vergeten.”

Bouwkunde in Oostende

Volgend seizoen wacht de grote stap naar de beloften, waar hij in de kleuren van de Limburgse ploeg Nano Development Team zal rijden. “Die ploeg heeft een samenwerkingsakkoord met Van Moer Logistics en werkt een mooi programma met onder meer Topcompetitie af. Ik zal er alvast in alle rust kunnen wennen aan het hogere niveau en af en toe eens mogen proeven van het grotere werk. In zo’n eerste seizoen is het vooral de bedoeling om ervaring op te doen. We zien in de loop van het seizoen dan wel hoe het evolueert”, besluit Lennert, die begonnen is aan zijn studie bouwkunde in Oostende. “Ook dat is een grote stap. Ik weet niet wat ik ervan mag verwachten, maar het zal wel in orde komen.” (SM)