Jurgen Timperman: “Ik had veel meer van dit seizoen verwacht”

Jurgen Timperman. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Het seizoen zit erop voor Jurgen Timperman. De 18-jarige junior finishte verschillende keren in de top 20, maar had er veel meer van verwacht. “Ziekte in de winter heeft mij heel het seizoen achtervolgd”, aldus de Rumbekenaar.

Als afsluiter van het seizoen stond Jurgen Timperman aan de start van de Keizer der Junioren in Pittem en de week erop in de manche van de Beker van België in Jemeppe. “Het was een heel hectische koers in Pittem”, blikt de Rumbekenaar terug. “In de tweede ronde was er een valpartij waarbij Lennert Cappan betrokken was en dan zijn ze meteen volle bak beginnen koersen. Zo slaagde een groepje erin om weg te rijden. Zelf was ik op achtervolgen aangewezen. Met een groepje heb ik nog geprobeerd de kloof te dichten, maar uiteindelijk werden we opnieuw door het peloton gegrepen. In de slotfase ben ik dan met Calvin Verbeeck nog weggereden, maar meer dan de 43ste plaats zat er niet meer in. Enorm spijtig dat ik niet mee was met die kopgroep…”

“In Jemeppe moest ik in het begin van de bergzone dan weer onderkoeld opgeven. De weersomstandigheden waren echt zwaar.”

Ziekte

“Of ik tevreden ben over de rest van mijn seizoen? Niet echt. In de winter stond ik met griep aan de kant en ben ik te snel herbegonnen. Daardoor is alles wat in het water gevallen. Ik heb uiteindelijk enkele ereplaatsen behaald in de kermiskoersen, maar ik had vooral gehoopt om sterk voor de dag te komen in het grotere werk en dat is niet gelukt. Mijn derde plaats in Sint-Baafs-Vijve? Daar had ik misschien wel kunnen winnen met wat meer geluk, maar het werd dus een derde plaats.”

“In de winter stond ik met griep aan de kant en ben ik te snel herbegonnen. Daardoor is alles wat in het water gevallen”

De junior van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare zit momenteel volop in zijn rustperiode. “Jemeppe was mijn laatste koers van het seizoen. Het is nu tijd om mij te focussen op mijn studies LO en bewegingswetenschappen aan de Universiteit Gent. Het is nog wat wennen. Na mijn rustperiode van drie weken zal ik dan in alle rust beginnen met mijn opbouw naar volgend seizoen toe.”

Stap naar beloften

Dan volgt immers de grote stap naar de beloften en elite zonder contract. “Het zal niet eenvoudig zijn. Ik zal in mijn eerste seizoen op dat niveau vooral proberen mijn koersen uit te rijden en het grote verzet rond te krijgen. Met de Molenspurters Meulebeke zit ik alvast bij een goede ploeg. Ik zal er een mooi programma kunnen rijden en voldoende kansen krijgen om mijn weg te zoeken bij de beloften”, besluit Jurgen Timperman. (SM)