Jonge Renners Roeselare blikken tevreden terug op wegseizoen

Lars Van Ryckeghem. (foto Bart) © VDB
Stijn Moerman

CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare is al jaren een van de toonaangevende clubs in het wielermilieu. Deze ploeg doet er alles aan om hun renners een goede opleiding aan te bieden en telt jaarlijks rond de 100 leden, zonder renners weg te plukken bij andere teams. En toch blijven de troepen van voorzitter Kris Hanne en sportief manager Olivier Maertens jaar na jaar goed presteren.

“We kunnen terugblikken op een mooi seizoen”, opent sportief manager Olivier Maertens. “We telden opnieuw heel wat miniemen en aspiranten in onze rangen en voor volgend seizoen mogen we al zeker 20 nieuwkomers verwelkomen. In die reeksen staat de opleiding en plezier beleven centraal. Resultaten zijn totaal nog niet van belang op die leeftijd. Bij de aspiranten beschikten we dit seizoen bovendien over een heel toffe groep, leuk voor onze medewerkers om mee samen te werken. Axel Vandamme en Laurens Plancke deden het heel goed en toonden meermaals dat ze klaar zijn voor de stap naar de nieuwelingen, maar ook de rest heeft heel wat progressie geboekt. Sommige jongens zullen volgend seizoen zeker en vast van zich laten horen.”

Jonge Renners Roeselare blikken tevreden terug op wegseizoen
© VDB

Sterke nieuwelingen

“Bij de nieuwelingen was het een prachtig seizoen. Vooral de West-Vlaanderen Cycling Tour zal me bijblijven. We kwamen er niet alleen collectief sterk voor de dag, maar mochten ook met Wannes Dewulf met de groene en blauwe trui op het eindpodium. Heel wat renners hebben grote stappen gezet dit seizoen. Dan denk ik aan een Maxim Delrue die vijf overwinningen boekte. Maar ook de eerstejaars kwamen meteen sterk voor de dag en zullen er mits een goede winter volgend seizoen zeker staan. Er zijn nu wel enkele renners vertrokken naar de nieuwe ploeg van Rik Devoogdt, maar ik heb er alle vertrouwen in dat de blijvers het goed zullen doen. Met Gerdi D’Hondt hebben we ook een nieuwe ploegleider voor volgend seizoen. Hij vervangt Bryan Rossignol die meer tijd voor zijn gezin wou.”

We blijven een kweekvijver voor jong talent

Jonge Renners Roeselare blikken tevreden terug op wegseizoen
© BELGA

“Bij de juniores kunnen we niet naast Lars Van Ryckeghem kijken. Hij won niet alleen de Beker van België-manche in Linter, maar werd ook meermaals opgeroepen voor de nationale ploeg. Zo reed hij de EK weg- en tijdrit en mocht hij ook mee naar het WK voor het werk tegen de klok. Het feit dat hij bij onze ploeg blijft, is een teken dat we goed werk leveren. Ook de rest deed het voortreffelijk. Michiel Nuytten kon na heel wat miserie vier koersen in acht dagen winnen en ook jongens als Stalpaert, Hoorelbeke, Lewille, Claus, De Neve… zijn veel gegroeid. Laurens Vandaele deed het ook niet slecht na zijn pechseizoen, maar het is moeilijk om na een minder jaar meteen weer top te zijn.”

Volgend jaar pakken we uit met een compleet nieuwe outfit: een jongere en meer dynamische look

Jonge Renners Roeselare blikken tevreden terug op wegseizoen
© VDB

“Voor volgend seizoen tellen we door die instroom bij de miniemen en aspiranten nu al honderd renners en er kunnen er nog bijkomen de komende maanden. We blijven dus een kweekvijver van jong talent. Bovendien halen we geen renners weg bij andere teams. De voorzitter heeft alvast prachtig werk geleverd om het budget opnieuw rond te krijgen na het afhaken van enkele sponsors. En volgend jaar pakken we uit met een compleet nieuwe outfit. De clubkleuren blijven behouden, maar de renners worden in een jongere en meer dynamische look gestoken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.