Aspiranten & miniemen Schuiferskapelle: “Veel vragen, maar voorlopig blijven we gemotiveerd”

Tom Vandenbussche

Op zondag 23 augustus vormt Schuiferskapelle bij Tielt het decor van de derde en laatste rit van de eerste editie van de Driedaagse van West-Vlaanderen voor aspiranten. “Vorige week hebben we overlegd en beslist om de voorbereidingen op onze organisatie voort te zetten”, vertelt Walter Vergote van de Koninklijke Tieltse Sportclub.

“We gaan de inschrijvingen opvolgen en de clubs nog eens aanschrijven zodat we een deelnemerslijst kunnen opmaken. Op 8 juni komt de Nationale Veiligheidsraad samen. Als er dan een uitbreiding van afgelasting komt en de horeca nog altijd niet open mag, kunnen we bijsturen. Maar op dit moment blijven we gemotiveerd en wachten we af.”

“Natuurlijk zitten wij met veel vragen. De inschrijvingen kunnen we online doen, zodat een handtekening misschien niet nodig zal zijn. Normaal voorzien we een naturapakket, maar misschien zal dat nu niet nodig zijn. Renners zullen liever koersen en dat cadeau laten liggen. Onze grootste zorg gaat naar de inkomsten voor onze organisatie, zoals de verkoop van drank. Als dat mogelijk is, zou dat goed zijn. Anders gaan we alles uit de clubkas moeten halen.”

Vergote wil op 4 oktober ook graag de Keizer der Nieuwelingen in Tielt laten plaatsvinden. “Al houd ik rekening met een tweede golf van de coronacrisis. Het is koffiedik kijken, maar we willen graag organiseren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.