Elleboogbreuk houdt Miel Verscheure aan de kant

Miel Verscheure: "Tegenslag hoort bij de koers." (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Geen wedstrijd voor Miel Verscheure dit weekend. En ook de komende weken zullen we de eerstejaarsjunior niet snel in koers terug zien. De renner van Wielerteam Ieper is hoogstwaarschijnlijk nog tot de zomervakantie buiten strijd met een gebroken elleboog, opgelopen tijdens een valpartij op training. Een serieuze domper voor Verscheure, want hij reed net rond met een uitstekend gevoel en wou graag nog eens mooi resultaat behalen.

Een kleine maand geleden kwam er abrupt een einde aan het voorjaar van Miel Verscheure. Tijdens een trainingstochtje met enkele ploegmaats kwam hij zwaar ten val en liep daarbij een elleboogbreuk op. “Het is natuurlijk heel jammer dat zoiets gebeurt. En eigenlijk was het ook een vrij dwaze val”, blikt de renner van Wielerteam Ieper terug op het gebeuren. “Ik reed in het wiel en was net iets aan het eten. Daardoor zag ik een steen op het wegdek te laat liggen. Ik reed er vol op waardoor mijn voorband klapte en met één hand was het onmogelijk om mijn stuur nog recht te houden. Voor ik het wist lag ik tegen de grond, te kermen van de pijn.”

In het gips

Het verdict was dan ook behoorlijk zwaar voor Verscheure: zijn arm moest in het gips en er volgden een paar weken inactiviteit. Ondertussen is het gipsverband verdwenen en heeft hij op de rollen de trainingen hervat, maar van buiten fietsen is nog lang geen sprake. “Behoorlijk frustrerend”, verbijt Miel de pijn. “Trainen op de rollen is beter dan niks, maar het is toch niet hetzelfde. Ik wil uiteraard zo snel mogelijk weer de oude zijn, maar moet het ook zijn tijd geven om te herstellen. Volgens de dokter geneest het alleszins goed. Hopelijk kan ik na de examens terug op mijn fiets springen. Dan kan ik in de zomer terug naar mijn beste niveau toe groeien en zit er nog een mooi najaar in.”

Hopelijk kan ik na de examens terug op mijn fiets springen. Dan kan ik in de zomer terug naar mijn beste niveau toe groeien en zit er nog een mooi najaar

Door die blessure heeft de eerstejaarsjunior uit Westouter zijn ambities wel wat moeten terugschroeven. Verscheure keek deze zomer uit naar de klimkoersen van Vresse en Herbeumont, maar het valt nu nog te bezien in welke conditie hij aan de start zal kunnen verschijnen.

Klimkoersen

“Daar wou ik inderdaad op mijn best zijn”, knikt Miel. “Dat zijn normaal wedstrijden die me wel moeten liggen. Ik rijd graag bergop, liever dan in vlakke koersen constant tegen de wind te moeten vechten. In de paasvakantie mocht ik deelnemen aan de Ster der Vlaamse Ardennen en tijdens die driedaagse merkte ik dat ik wel mijn mannetje kan staan op de zwaardere omlopen. Het is dan ook dubbel jammer dat mijn voorbereiding grondig verstoord is. Maar tegenslag hoort nu éénmaal bij het wielrennen. Het enige dat je dan kan doen, is keihard terugvechten!” besluit de student elektromechanica aan het VTI van Poperinge. (BVS)