Tiebe Deweerdt in eigen gemeente

© Foto Coghe
Bram Vanlerberghe

Komend weekend komt Tiebe Deweerdt in Lichtervelde aan de start. Voor eigen volk wil de nieuweling uitpakken met een goede prestatie. “Met een goed resultaat wil ik opschuiven in de rangschikking van Belgian Cycling”, stelt Deweerdt.

Sinds november is de Lichterveldenaar steevast in de top twintig terug te vinden. Vorig weekend werd Tiebe twaalfde in de Mollecross in Zarren. “Maar er reden maar 14 renners mee”, relativeert de nieuweling bij CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare lachend. “Het gaat beter, maar soms heb ik eens een mindere dag, zoals in Zarren het geval was. In Boortmeerbeek (19de plaats, red.) en Brakel (13de plaats, red.) reed ik mijn beste wedstrijden van het seizoen.”

Vertrouwen

“De benen zitten wel goed, maar ik weet dat het nog beter moet. Ook het vertrouwen is op dit moment net iets minder.”

“Voor de examens trainde ik redelijk veel, een paar keer per week. Nu, tijdens de examens, is dat iets minder. Ik ben maandag begonnen en de examens duren tot de 19de. Dinsdagavond ging ik nog een toertje lopen om het hoofd leeg te maken. Dat helpt altijd.”

“Die cross in Lichtervelde? Dat is de eerste wedstrijd die ik bekijk als onze kalender opgemaakt wordt. Als het parcours nat is, ligt me dat zeker. Het mag komend weekend dus regenen voor mij. Lichtervelde is voor mij altijd al één van mijn beste wedstrijden geweest. Zeker als het regent.”

“In Lichtervelde komt er ook altijd meer bekend volk – familie, vrienden – kijken dan naar andere crossen. Maar dat is normaal zeker? Ik zal gewoon de cross afwachten en zien hoe het loopt.”

Belgian Cycling

“Mijn doelstellingen? Telkens weer zoveel mogelijk punten behalen in de ranking van de Belgian Cycling, om dan het Belgisch kampioenschap te rijden en daar een goed resultaat te halen. De laatste weken haal ik redelijk wat punten, maar ik moet toch nog hoger komen te staan in die rangschikking. Ik hoop dan ook om in Lichtervelde een goed resultaat te boeken.”

(Bram Vanlerberghe)