Simen Ver Eecke kent een goede eerste winter bij de nieuwelingen

Simen Ver Eecke hoopt nog eens het podium te halen. (foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Simen Ver Eecke (14) heeft de overstap van de aspiranten naar de nieuwelingen vlot verteerd. De Kachtemnaar van Tomabel-Inofec Cycling Team eindigde al verschillende keren in de top tien en veroverde zilver op het provinciaal kampioenschap in Zarren.

“De voorbereiding op de winter verliep perfect volgens plan”, steekt Simen Ver Eecke (14) van wal. “Ik heb in de zomer veel kunnen trainen en nam met enkele ploegmaats van Tomabel-Inofec deel aan enkele crosskampen. Ideaal om met het juiste crossritme aan het winterseizoen te beginnen. Het gevoel in mijn eerste wedstrijd, begin september in Eeklo, zat meteen goed. Met een twaalfde plaats mocht ik zeker niet klagen voor mijn debuut bij de nieuwelingen. Al merkte ik dat het verschil met de tweedejaars, zeker qua kracht, toch behoorlijk groot was.”

Ik hoop nog eens op het podium te geraken. Dat zou leuk meegenomen zijn

“Over het verloop van mijn seizoen tot nu toe ben ik zeker tevreden, want ik eindigde al een paar keer in de top tien in B-crossen”, aldus de Kachtemnaar, die onder meer derde werd in Zarren, vierde in Moerkerke, achtste in Lichtervelde en negende in Balegem. “Vooral die derde plaats in Zarren zal mij bijblijven, want ik was daarmee tweede West-Vlaming en behaalde er dus zilver op het provinciaal kampioenschap cyclocross. Het was alvast een heel mooie omloop. Veel draaien en keren, door enkele grachten… Dat is helemaal mijn ding. Maar ook als het veel geregend heeft, voel ik mij thuis op zo’n ondergrond.”

“Zondag finishte ik als 17de in Hamme. Ik moest er vanop de laatste rij starten en kwam minder goed weg dan normaal. Gelukkig had ik snel het goede ritme te pakken en kon ik heel wat opschuiven. Zeker toen ik van fiets wisselde en met een ander, lichter bandenprofiel rondreed. Ik blik dus tevreden terug op mijn wedstrijd.”

Podium

“Wat ik van de rest van het seizoen verwacht? Ik hoop nog eens op het podium te geraken. Dat zou leuk meegenomen zijn. Ik kijk ook nog uit naar de cross in Middelkerke. Het is een mooie omloop en het bochtenwerk in het zand ligt mij wel. Daarin kan ik mijn ei kwijt. Daarnaast hoop ik ook nog een paar keer goed voor de dag te komen in de A-crossen, maar het niveauverschil is in dergelijke wedstrijden nog veel groter”, besluit de leerling basismechanica van het VTI in Torhout die ook volgend jaar in de kleuren van Tomabel-Inofec blijft rijden. “Het is immers een ideale ploeg om me verder te ontwikkelen. Ze steunen ons optimaal en leggen ons geen druk op.” (SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.