Robbe Brabant start zaterdag in Lichtervelde

Robbe Brabant eindigde dit seizoen al eens als vijfde. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Na een weekendje zonder competitie is Robbe Brabant klaar om er weer in te vliegen. De eerstejaarsnieuweling verschijnt morgen dan ook met de nodige motivatie aan de start van de veldrit een Lichtervelde. Een wedstrijd dichtbij huis voor de 14-jarige Kortemarkenaar.

Een 28ste plaats in Ruddervoorde is voorlopig het laatste wapenfeit van Robbe Brabant. Vorig weekend kwam de veldrijder niet in competitie, maar dat betekende natuurlijk niet dat hij zijn fiets aan de kant liet staan. “Maandag was er de Jaarmarktcross in Niel, maar omdat dat een behoorlijk stukje rijden is, vond ik het beter om een weekend thuis te blijven”, verklaart Robbe. “Op die manier kon ik wat trainen en goed rusten. Iets wat me later in het seizoen nog van pas zal komen, want er wachten nog drukke weken met mooie wedstrijden. Te beginnen nu zaterdag, met de veldrit van Lichtervelde. Een cross dichtbij huis, dus ik ben echt wel gemotiveerd om er het beste van te maken.”

Gezonde ambities

De eerstejaarsnieuweling uit Kortemark heeft dit seizoen al een vijftal crossen afgewerkt en deed het daarin lang niet onaardig. Hij finishte drie keer bij de eerste twintig, met een vijfde plaats in Zingem als uitschieter. “Inderdaad mijn beste prestatie tot nu toe”, knikt Robbe. “Al moet ik wel bekennen dat er toen niet zo heel veel renners aan de start stonden. Maar een dichte ereplaats doet altijd deugd. Helemaal tevreden met mijn seizoensbegin ben ik eigenlijk niet echt. Het was niet slecht, maar ook niet super. De komende maanden hoop ik dan ook nog een paar mooie uitslagen te kunnen behalen. Ik mik daarbij op de top 20, of zelfs top 15. En met een plaatsje bij de eerste tien zou ik al enorm content zijn.”

Lichtervelde is een cross dichtbij huis, dus ik ben echt wel gemotiveerd om er het beste van te maken

Pieken naar een bepaalde periode doet Robbe daarvoor niet. De renner van het CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare bekijkt het week per week en ziet dan wel waar het schip strand. “Ik probeer gewoon elk weekend mijn best te doen. Ik heb niet echt een favoriete omloop of wedstrijd waar ik top wil zijn. Overal waar ik start, wil ik zo goed mogelijk presteren.”

8-jarige miniem

Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft Robbe er al een aanzienlijke carrière opzitten. De 14-jarige sportieveling heeft altijd graag met zijn fiets gereden en werkte bij de 8-jarige miniemen zijn eerste wedstrijden af. In die periode behaalde hij tal van zeges en ereplaatsen, zowel in het veld als op de weg. “Ik vind wielrennen gewoon een fantastische sport en doe het ontzettend graag. Veldrijden doe ik het liefst, maar ik wil beide disciplines zolang mogelijk combineren. Nu ik nieuweling ben, is het wel iets moeilijker om dicht te eindigen. Ik merk dat het niveau hoger ligt, maar de wedstrijden zijn ook mooier en toffer. Ik amuseer me nog steeds en dat is het belangrijkste”, besluit de leerling elektromechanica aan het VTI van Torhout.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.