Matteo De Smet kijkt uit naar de kampioenschappen

© Foto Coghe
Redactie KW

Matteo De Smet, jongste telg van de koersfamilie De Smet, behaalde zondag een 15de plaats in Moerkerke. Naar eigen zeggen was het een mindere cross voor hem, al heeft hij niet echt te klagen over het seizoen als geheel.

“In Moerkerke had ik inderdaad een mindere dag. Een vijftiende stek was niet datgene waarop ik gehoopt had. Aan het parcours zou het nochtans niet mogen liggen, want vorig jaar werd ik er tweede. Laten we het gewoon houden op een slechte dag. Over het algemeen ben ik wel tevreden over dit seizoen, ik heb een paar mooie toptienplaatsen behaald, maar het zou gerust nog wat beter mogen. Komend weekend staat het West-Vlaams kampioenschap in Zarren op mijn programma. Op de kampioenstitel hoef ik normaal gezien niet te rekenen, maar een plaats bij de eerste tien zou toch wel haalbaar moeten zijn.”

Binnen enkele weken is er dan nog het Belgisch kampioenschap in Antwerpen, een echte zandcross. Normaal gezien ligt me dat wel, tenminste als het zand nog net berijdbaar is

“Binnen enkele weken is er dan nog het Belgisch kampioenschap in Antwerpen, een echte zandcross. Normaal gezien ligt me dat wel, tenminste als het zand nog net berijdbaar is. Wordt het een echte loopcross, dan ben ik met mijn kleinere gestalte wel in het nadeel. Voor de rest houd ik me de komende weken vooral bij de B-crossen en blijf ik mooie resultaten nastreven. Als er nog ergens een A-veldrit op mijn programma verschijnt, dan zou ik er graag eens in de top tien finishen. Mijn persoonlijke favoriet is de Koppenbergcross in Oudenaarde, maar die wedstrijd ligt helaas al enkele weken achter ons”, aldus Matteo, die overigens 20ste werd op de Bult van Melden. De Waregemnaar is aan zijn vierde seizoen bezig. Hoe hij in het wielrennen terechtkwam, behoeft eigenlijk weinig uitleg. Vader Andy (47) en oudere broers Thibaut (20) en Nicolas (18) zijn immers ook wekelijks in de uitslagen te vinden.

Vierde op BK

Voor de crosser van Alu Decock-Litubel-Wielerteam Waregem is het ideale crossparcours er eentje door het bos, met hier en daar wat heuvels en technische passages. Daar komt zijn kleinere lichaamsbouw hem juist van pas, aangevuld met een beetje zand. Het meest fier tot nu toe is hij op zijn prestatie op het Belgisch kampioenschap veldrijden in Landskouter enkele jaren geleden. Als 13-jarige aspirant finishte hij daar op een mooie vierde plaats op slechts een handvol seconden van het podium. Matteo loopt overigens school aan de Wielerschool Oudenaarde en volgt er de opleiding fietsmecanicien. (RRK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.