Twaalfde beker mooie beloning voor spelers en coach Knack Roeselare

Knack-coach Steven Vanmedegael met voorzitter van Knack Volley Francis De Nolf. (foto Bart). © VDB
Redactie KW

Winnen went nooit en al zeker niet de finale van de Beker van België in een kolkend Sportpaleis. Knack-coach Steven Vanmedegael, uitblinker Matthijs Verhanneman, (de afscheinemende ?) libero Stijn Dejonckheere en middenman Arno Van de Velde leggen uit hoe Knack Roeselare rustig bleef na het verlies van de eerste set en uiteindelijk verdiend in vier sets een nieuwe beker richting Roeselare brachten.

Steven Vanmedegael (Coach Knack Roeselare)

Na de Supercup begin dit seizoen is het de eerste serieuze prijs voor Steven Vanmedegael, bezig aan zijn eerste jaar als hoofdcoach van Knack Roeselare. “Ik ben vooral tevreden dat al het werk sinds begin dit seizoen vandaag beloond wordt. Na de succesvolle jaren van Emile Rousseaux met tal van bekers en titels is het echt wel een prestatie om hier vandaag meteen weer een prijs te pakken. Dit doet echt deugd, maar heel lang kunnen we er helaas niet van genieten, want er komen al snel weer belangrijke matchen aan. Vandaag hadden we in de eerste set moeilijk omdat we niet met hun service overweg konden, maar we beseften ook Aalst dat geen hele match zou kunnen volhouden. Vanaf de tweede set kregen we het onder controle. We namen de wedstrijd in handen en hebben het niet meer weggegeven.

Man van de match Matthijs Verhanneman

Matthijs Verhanneman nam zijn ploeg vanaf de tweede set op sleeptouw en ontpopte zich tot dé Roeselaarse uitblinker. “Het kwam er vooral op aan om na het verlies van de eerste set rustig te blijven. We zijn zelf beter gaan serveren en kwamen beter in de wedstrijd. Receptioneel hadden we het beter onder controle en blokkend hebben we het verschil gemaakt. De vierde set was uiteindelijk de moeilijkste, want voor ons moest dat de beslissende set zijn omdat we absoluut een vijfde set wilden vermijden.”

De (straks afscheidnemende ?) libero Stijn Dejonckheere

Stijn Dejonckheere heeft al bekerwatertjes doorzwommen, maar zou wel eens zijn laatste bekerfinale voor Knack Volley kunnen hebben gespeeld. De libero zou bezig zijn aan zijn laatste seizoen (zijn zevende intussen) bij Knack Volley. “Vandaag ga ik vooral genieten van deze nieuwe bekerwinst en niets zeggen over mijn toekomst. Dat zal de komende dagen wel duidelijk worden. Aalst startte vandaag furieus, opgezweept door hun vele supporters en wij konden daar niet meteen een antwoord op bieden. Bovendien maakten we zelf te veel fouten. Vanaf de tweede set zag je hoeveel ervaring wij in de ploeg hebben. Het vertrouwen is heel groot binnen de ploeg en dan zie je dat je na zo’n mislukte eerste set niet panikeert en nog de hele match omkeert.”

Middenman Arno Van de Velde

Middenman Arno Van de Velde had het net als zijn hele team moeilijk in de eerste set maar herpakte zich. “Met een stevige opslagdruk zette Aalst aanvankelijk alles op alles, met ook heel wat aanvallen door het midden die allemaal doorkwamen. Vanaf de tweede set zijn we beter gaan serveren en met enkele reeksjes hebben we ons terug in die wedstrijd geknokt. Het is met Knack al mijn vierde beker op rij en mijn tweede bekerfinale als basisspeler. Hiermee gaan we met veel vertrouwen de rest van het seizoen tegemoet.”

(RBD/LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.