Gevaarlijke bijtschildpad gevonden in Brugge: “Met een schild van 60 centimeter”

Op land kan een bijtschildpad stevig uithalen. © GF
Redactie KW

In Sint-Kruis bij Brugge werd woensdagochtend een opmerkelijke vondst gedaan. In het gras zat namelijk een bijtschildpad. “Het dier had zijn veilige waterpartij voor onduidelijke reden verlaten”, klinkt het bij SOS Reptiel, dat de schildpad opvangt.

Bijtschildpadden zijn forse dieren die afkomstig zijn uit Noord-Amerika. Het zijn geen klassieke schildpadden en kunnen gevaarlijk zijn en zelfs bijten. Het dier heeft een schild van ongeveer zestig centimeter. Een voorbijganger merkte het dier meteen op en alarmeerde SOS Reptiel. Het dier wordt daar nu opgevangen. In het centrum zullen ze de gezondheid van het dier controleren. Voor adoptie zal het niet ter beschikking gesteld worden aangezien ze niet geschikt zijn om als huisdier te houden.

“Ze voelen zich goed in het water, maar zodra ze op het land komen voelen ze zich kwetsbaar en kunnen ze defensief uithalen”, klinkt het nog bij SOS Reptiel. “Wanneer je dergelijk dier tegenkomt, geef je het dus best de ruimte en contacteer je ons, de brandweer of een opvangcentrum voor vogels en wilde dieren.” (MM)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier