https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Geschiedenis bij de Coolmans en ten huize Dejonckheere-Platteeuw

Nina Coolman mag de beker in de lucht steken voor Hermes Oostende. © VDB
Lode Blomme

Grote vreugdetaferelen bij Hermes Oostende na de zesde beker uit de clubgeschiedenis. Nina Coolman maakte het feestje ten huize Coolman compleet, de Poperingse Lise De Valkeneer behoorde tot de uitblinkers en Celine Platteeuw brengt net als haar echtgenoot en Knack-libero Stijn Dejonckheere een beker mee naar huis.

Kapitein Nina Coolman, zus van Knackspeler Pieter, beleefde hoogtepunt uit haar carrière.

Nina Coolman nam als kapitein haar verantwoordelijkheid en hoorde bij de uitblinkers. “We hadden een moeilijke wedstrijd verwacht. Michelbeke is verdedigend enorm sterk en toonde dit vandaag nog maar eens. Na de eerste set zijn we wat weggezakt, maar dan konden we ons niveau weer omhoog krikken en is dit seizoen onze sterkte. Deze bekerwinst in het Sportpaleis is heel aangenaam en het beste wat mij al is overkomen in mijn hele volleybalcarrière.”

Zus en broet Nina en Pieter Coolman met de beker.
Zus en broet Nina en Pieter Coolman met de beker.© VDB

Eindelijk prijs voor uitblinkster Lise De Valkeneer

Voor de uitstekende Lise De Valkeneer uit Poperinge was het al haar vijfde bekerfinale, maar voor het eerst stond ze in het winnende kamp in het Sportpaleis. “Het was mijn derde bekerfinale in het Sportpaleis en eindelijk mag ik die beker hier in de lucht steken. In de eerste set hebben we goed geserveerd en naar de juiste targets waardoor Michelbeke te veel in de fout ging. Na een heel degelijke eerste set kwam Michelbeke beter in de wedstrijd en hoewel we verdiend wonnen, was het hevige strijd, maar dat zijn bekerfinales altijd.”

Droom komt uit met dubbele bekerwinst voor Celine Platteeuw en Stijn Dejonckheere

Celine Platteeuw zorgde enkele uren na de zege van haar man Stijn Dejonckheere voor de tweede bekerwinst van de dag van het koppel, al mocht de middenspeelster slechts op het einde van de vierde set invallen. “Sofie Van Acker kwam net voor onze eerste matchbal slecht neer en meteen was duidelijk dat ze niet verder kon. Ik was de hele match nog niet op het terrein verschenen en natuurlijk wil je niet invallen op zo’n manier, maar meteen moet je focussen op het spel om die match tot een goed einde te brengen. Ik ben heel tevreden dat in samen met Stijn voor een uniek moment kon zorgen, maar heb toch een beetje een dubbel gevoel omdat ik zo weinig speelgelegenheid kreeg. Op momenten als de bekerfinale telt echter alleen het team.”

Stijn Dejonckheere en Celine Platteeuw kussen voor een keer niet elkaar maar de beker.
Stijn Dejonckheere en Celine Platteeuw kussen voor een keer niet elkaar maar de beker.© VDB

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.