https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vierde Beker van België op rij voor Knack Roeselare

Knack-kapitein Hendrik Tuerlinckx met de twaalfde Beker van België voor Knack Roeselare. © VDB
Lode Blomme

In een kolkend Sportpaleis in Antwerpen veroverde de beste Belgische volleybalploeg van de voorbije jaren al voor de twaalfde keer de cup na een verdiende 1-3-zege tegen Lindemans Aalst, dat wel de eerste had gewonnen: 25-18, 21-25, 19-25, 15-25.

Het was vijf jaar geleden dat Lindemans Aalst nog eens in een bekerfinale stond – toen nog onder de naam Asse-Lennik – maar de Oost-Vlamingen begonnen het best aan de bekerfinale. In de eerste set maakte de opslagdruk het verschil. Knack, dat zijn vierde beker op rij kon pakken, had moeite met de opslagen van Staszewski (4-1) en in het setslot van de ingekomen Strzezek en maakte zelf te veel opslagmissers. Roeselare acteerde af en toe ook net iets te slordig om aanspraak te kunnen maken op de eerste set. Aalst won die met 25-18.

In de tweede set namen Verhanneman en Tuerlinckx hun ploeg op sleeptouw. Vooral Verhanneman ontpopte zich tot sterkhouder met enkele bloks en gerichte aanvallen, al zocht spelverdeler Walsh het nummer 8 van Roeselare soms iets te nadrukkelijk op (7-12). Bijgestaan door zijn kapitein leidde Verhanneman Roeselare naar 11-17 en de gelijkmakende set (21-25), al kwamen de Oost-Vlamingen bij 20-21 nog gevaarlijk opzetten. Verhanneman bekroonde zijn uitmuntende set met twee geslaagde services, waarmee Aalst de nodige moeite had.

Tuerlinckx op toerental

De twee finalisten waren warmgedraaid en losten elkaar in het begin van de derde set niet tot 5-5. Knack-coach Steven Vanmedegael, na de Supercup eerder dit seizoen op jacht naar zijn tweede trofee in zijn eerste seizoen als hoofdcoach, hield vast aan zijn basisteam. Daarin had Ruben Van Hirtum de voorkeur gekregen op de Amerikaan Sam Holt en de receptie-hoek ontgoochelde niet. Vanaf 8-9 ging Aalst te vaak in de fout en Knack profiteerde optimaal. Tuerlinckx draaide stilaan op toerental met aanvallend een zes op zeven en met ook nog vijf Aalsterse servicefouten was er van spanning al snel geen sprake meer: 19-25.

Uitblinker Verhanneman schreeuwt het uit.
Uitblinker Verhanneman schreeuwt het uit.© VDB

Roeselare was nu helemaal onder stoom en had duidelijk geen zin in een vijfde set. In set vier stond het al snel 3-8. De Knacksupporters, die samen weer een luidruchtige Blue Wall vormden, konden een nieuwe beker al ruiken en met een sterke Coolman, Tuerlinckx en weer Verhanneman aan het net toonde Roeselare zich aanvallend en blokkend duidelijk de betere van een zoekend Aalst: 15-25.

Meteen de vierde Beker van België op rij voor Knack Roeselare en de twaalfde uit de clubgeschiedenis. Een feestje is op zijn zijn plaats, maar heel geweldig zal dat toch niet worden: donderdag staat al een Champions Leaguewedstrijd geprogrammeerd, thuis tegen Halkbank Ankara.

https://www.youtube.com/watch?v=lnauS1ygH9o

Knack Roeselare: Walsh, Tuerlinckx, Coolman, Verhanneman, Van de Velde, Van Hirtum. Libero: Stijn Dejonckheere. Kwamen in: Holt, Kindt.

Lindemans Aalst: Gustavsson, Smit, Gorski, Firley, Staszewski, Colson. Libero: Deroey. Kwamen in: Strzezek, Van Hoyweghen, Claes, Vandeweyer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.