Drie jongeren vluchten weg nadat ze met gehuurde BMW tegen geparkeerde wagens en gascabine knallen in Ardooie

Alle wagens waren rijp voor de schroothoop. © BF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De N37 in Ardooie, een belangrijke verbindingsweg tussen Roeselare en Tielt, bleef woensdagavond ruim twee uur afgesloten na een zwaar ongeval. Een BMW ramde twee geparkeerde wagens naast de weg en reed ook een gascabine stuk. Terwijl de brandweer en Fluvius het gaslek probeerden te dichten speurde de politie de drie inzittenden op. De drie jongeren vluchtten richting de firma D’Arta weg.

De omgeving van de N37 in Ardooie werd woensdagavond omstreeks 19:00 uur opgeschrikt door een luide knal. “Een enorm geluid. Ik ging onmiddellijk kijken wat er gebeurd was”, aldus Stefan Dewilde die langs de Pittemsestraat (N37) woont.

Voor zijn woning trof hij een grote ravage aan. Even voordien was het compleet verkeerd gelopen voor drie jongeren in een BMW. Zij reden vanuit Tielt in de richting van Roeselare. De chauffeur wou een inhaalmanoeuvre maken, maar verloor de controle over het stuur van de BMW. De wagen knalde links naast de weg tegen twee geparkeerde wagens. Ook een kleine gascabine deelde in de brokken. Er ontstond een lek in de middendrukleiding.

Inzittenden vluchten

De drie jongeren geraakten heelhuids uit hun huurwagen. Een van hen bleef aanvankelijk even liggen met een wonde aan het hoofd, maar al snel zetten de drie inzittenden van de BMW op een lopen. Terwijl de brandweer en medewerkers van Fluvius zich ontfermden over het gaslek, zette de politie de achtervolging op de jongeren in.

Zij probeerden via de omgeving van de firma D’Arta te vluchten. De politie zette drones en honden in om hen terug te vinden. De jongeren zouden woensdagavond al opgepakt zijn, al is dat momenteel nog niet door de politie bevestigd.

Rijp voor de schroothoop

Iets na 21:00 uur was het gaslek gedicht en konden de takelwerken starten. Vooral een Dacia die aangereden werd door de BMW is heel zwaar beschadigd, maar ook de BMW en een geparkeerde Renault Kadjar zijn rijp voor de schroothoop.

Stefan Dewilde mat de schade aan zijn beide voertuigen op. “Maar doordat ook die gascabine geraakt werd, kon dit nog veel erger afgelopen zijn.” De N37 bleef uiteindelijk ruim tweeënhalf uur afgesloten voor het verkeer.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier