Kortrijk / Restaurant Kortrijk / Restaurant Rebelle haalt 16 op 20 in Gault&Millau: “Een hogere score is op zijn plaats” In de namiddag van maandag 27 november kregen Tessa D'haene (31), Martijn Defauw (36) en zijn kinderen Leon (11) en Charles (10) tijdens de awardshow van Gault&Millau in Brussels Expo te horen dat Rebelle de categorie ‘New on Top’ heeft gehaald met de score van 16 op 20. “Ik had het eigenlijk wel verwacht. We zijn altijd in evolutie”, zegt chef Martijn. 28 november 2023
Blankenberge / Restaurant Blankenberge / Restaurant Côté Préféré, Willem Hiele en Onism vallen in de prijzen bij Gault&Millau 2023 Maandag werd de 20ste verjaardag van de Gault&Millau Gids gevierd. Zoals elk jaar werden de beste restaurants van het land voorgesteld. Côté Préféré uit Jabbeke, Willem Hiele uit Oudenburg en Onism uit Blankenberge konden elk een award in ontvangst nemen. Maar ook chef Tim Boury heeft reden om vanavond een goeie fles open te trekken: een nieuwe score van 18,5 op 20, en daarmee de titel van derde beste restaurant van België. Ontdek de volledige rangschikking onderaan het artikel (mét zoekfunctie). 27 november 2023
Kortrijk / Horeca Kortrijk / Horeca Restaurant Rebelle uit Marke opent 1 maart pop-up in Safari Studios Martijn Defauw (35) is samen met zijn vrouw Tessa D’Haene (31) eigenaar van restaurant Rebelle in Marke. Na zes jaar voeren ze hun langverwachte renovatiewerken uit. 22 februari 2023
Media Media Eerste editie van Podcastfestival in Oostende: dit zijn de tien leukste West-Vlaamse podcasts Podcasts zijn populairder dan ooit. De audioverhalen komen in alle mogelijke vormen aan bod, van true crime tot boeiende gesprekken over vriendschap, voetbal en gastronomie. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 april wordt in Oostende het eerste Podcastfestival georganiseerd. Wij geven alvast tien luistertips. 31 maart 2022
Kortrijk / Horeca Kortrijk / Horeca Jonge Chef van het Jaar Martijn kreeg liefde voor lekker eten met de paplepel mee: “Als kleuter vroeg hij al een keukentje aan de Sint” Dat Martijn Defauw het ver zou brengen als kok, stond in de sterren geschreven. De ‘Jonge Chef van het Jaar’ kreeg de liefde voor lekker eten dan ook letterlijk met de paplepel mee. Zijn moeder Patricia roert al twintig jaar in de potten van de zogenaamde ‘Villa’ van Roularta Media Group, de uitgeverij van deze krant. “Er kan maar weinig tippen aan mama’s ovenschotel met prei en gehakt”, vertelt de topchef. 3 maart 2022
Kortrijk / Horeca Kortrijk / Horeca Martijn Defauw van Rebelle uitgeroepen tot ‘Jonge Chef van het Jaar’: “Ik blijf innoveren” Tijdens de voorstelling van de nieuwe Gault&Millau-gids werden zoals altijd ook enkele bijzondere awards uitgereikt. Zo wordt er in Brussel, Wallonië en Vlaanderen telkens een ‘Jonge Chef van het Jaar’ verkozen. In Vlaanderen ging Martijn Defauw (34), chef en eigenaar van restaurant Rebelle in Marke, met die titel lopen. 13 december 2021
Update Brugge / Horeca Update Brugge / Horeca Sans Cravate in Brugge en chef Martijn Defauw vallen in de prijzen bij Gault&Millau Naar jaarlijkse gewoonte werd op maandag de negentiende editie van de Gault&Millau Gids voorgesteld, in virtuele vorm weliswaar. Maar liefst 1.375 restaurants werden dit jaar beoordeeld, waarvan 135 nieuwkomers. Twee culinaire toppers uit onze provincie vielen in de prijzen. Ontdek tevens in onze tabel met zoekfunctie waar je de 188 beste restaurants uit onze provincie kunt vinden. 13 december 2021
Torhout / Samenleving Torhout / Samenleving Topgroentechef Nicolas Decloedt schaart zich achter Try Vegan-maand: “Eens je lapje vlees links laten liggen, waarom niet?” Van 1 tot 30 november wil Try Vegan het brede publiek laten kennismaken met hoe lekker en makkelijk het kan zijn om veganistisch door het leven te stappen. Iets waar ook de naar Brussel uitgeweken Torhoutenaar Nicolas Decloedt zich achter schaart. Hij runt sinds 2016 met Humus x Hortense een van de beste groenterestaurants ter wereld en is al 25 jaar overtuigd vegetariër. “Als we onze planeet een toekomst willen geven, moeten we ons collectief eetpatroon aanpassen.” 29 oktober 2021
Kortrijk / Horeca Kortrijk / Horeca De groenste terrassen van Kortrijk zijn klaar voor de grote heropening Nog één nachtje slapen en dan mogen we weer: een terrasje doen in het hart van de stad. Op de twee groenste terrassen van Kortrijk kijken ze reikhalzend uit naar die eerste pintjes en wijntjes. “Dit weekend kan ons jaar écht beginnen”, klinkt het bij ’t Plein. 7 mei 2021
Kortrijk / Bedrijven Kortrijk / Bedrijven De bedrijfsleider: Barista Peter Deprez promoot kwalitatieve koffie en thee Elk toprestaurant heeft een sommelier in huis die je inwijdt in de smaken en herkomst van wijn. Maar een koffie- en theespecialist is er meestal niet. Dat zou voor frustraties kunnen zorgen bij een echte barista als Peter Deprez, maar dat is niet zo. “Integendeel, het prikkelt me net om koffie en thee nog meer op de kaart te zetten.” 1 april 2021
Lifestyle Lifestyle Vijf afhaaltips van Het Lekkere Westen Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 250 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Hier geven we wekelijks enkele tips om je op weg te helpen. 5 december 2021
Ieper / Televisie Ieper / Televisie De Blauwe Spie in docureeks ‘Ja, Chef!’ Op televisiezender VIER loopt momenteel de docureeks ‘Ja, Chef’ waarin vijf chef-koks elke dinsdagavond het wel en wee in hun keuken delen met het televisiepubliek. Maar ook enkele toeleveranciers komen in beeld zoals de De Blauwe Spie uit Noordschote, het bedrijf van Mattias en Johan Plaetevoet dat gespecialiseerd is biodynamische groenten en kruiden. Door de coronacrisis zijn het momenteel harde tijden voor hen. 1 december 2020