Vijf afhaaltips van Het Lekkere Westen

Bert Vanden Berghe

Het Lekkere Westen verzamelde meer dan 250 adressen waar je een heerlijk afhaalgerecht van een toprestaurant uit de streek kan bestellen. Hier geven we wekelijks enkele tips om je op weg te helpen.

Restaurant Rebelle in Marke heeft zich in een sneltempo opgewerkt tot een van dé smaakmakers van de Leiestreek. Chef Martijn Defauw pakt ieder weekend uit met zijn Rebelle Grills Burgers, met lokaal gekweekt Black Angus-vlees. Je kan er ook smoked-potatoes bij bestellen. Op voorhand bestellen en afhalen op vrijdag en zaterdag.

Restaurant Rebelle, Rekkemsestraat 226 in Marke. Meer info op:

https://www.facebook.com/thisisrebelle.


Eigen kweek

Chef Iain Wittevrongel van restaurant Mondieu. (Foto Westtoer)
Chef Iain Wittevrongel van restaurant Mondieu. (Foto Westtoer)

Lekker, vers en lokaal zijn geen loze begrippen bij restaurant Mondieu in Koksijde. Zo kweekt chef Iain Wittevrongel onder meer zijn eigen tomaten, vaak originele rassen. Elk weekend voorziet Mondieu een afhaalmogelijkheid van enkele smaakvolle gerechten die eenvoudig op te warmen zijn zoals een bouillabaisse van noordzeevis of een stoofpotje van lam.

Restaurant Mondieu, Ten Bogaerdelaan 10 in Koksijde. Ontdek het aanbod van de week op www.mondieu.eu.


Verse vis

Het team van rooftoprestaurant Njord. (Foto Westtoer)
Het team van rooftoprestaurant Njord. (Foto Westtoer)

Rooftoprestaurant Njord in Zeebrugge serveert vis uit de Noordzee met een Scandinavische touch. Sinds kort is er ook de onlineshop Julia’s Boutique, genoemd naar Julia Aernoudt, de drijvende kracht achter de ondernemende familie. In de shop vind je een ruime keuze waaronder een apero to share , een wildmenu met stoofpotje van polderhaas en meerdere hoofdgerechten zoals paling in ’t groen. Afhalen kan in Lissewege of Vlissegem.

Ontdek het volledige aanbod op

www.juliasboutique.be.


Het beste uit het Brugse

Chef Joost Meire van d'Afspanning. (Foto Westtoer)
Chef Joost Meire van d’Afspanning. (Foto Westtoer)

De Beernemse chef Joost Meire zoekt het voor zijn restaurant d’Afspanning dichtbij, in het Brugse Ommeland. Momenteel biedt hij ieder weekend een wisselende afhaalkaart aan. Een driegangenmenu voor 35 euro waarbij je kan kiezen uit een drietal hoofdgerechten in combinatie met soep, voorgerecht of dessert.

Restaurant d’Afspanning, Bloemendalestraat 2 in Beernem. Ontdek het aanbod van de week op www.afspanning.be of www.facebook.com/Afspanning.


Streekproducten boven

Chef Bert Recour van restaurant Pegasus in Poperinge is verzot op streekproducten.Dat vertaalt zich in het bakken van brood met Sint-Bernardusbier en kruiden plukken in de eigen tuin. Tegenwoordig heeft hij een afhaallijst met tal van streekgerechten zoals zeebaars, kalfszwezerik-sudderpotje, nestduif uit Steenvoorde… En als dessert misschien ‘kaas van an de schreve’ of tarte tatin Pegasus.

Restaurant Pegasus, Guido Gezellestraat 7 in Poperinge. Ontdek het aanbod op www.pegasusrestaurant.be/nl/afhaal.


Ontdek alle adressen op www.hetlekkerewesten.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.