Menen / Verzorging Menen / Verzorging Huis van het Kind Menen houdt voor de eerste keer opendeur Op donderdag 16 juni was er voor de eerste keer een opendeurdag in het Huis van het Kind Menen, gevestigd in de gebouwen van het OCMW langs de Noorderlaan 1. 16 juni 2022
Marke / Horeca Marke / Horeca Martijn Defauw van Rebelle uitgeroepen tot ‘Jonge Chef van het Jaar’: “Ik blijf innoveren” Tijdens de voorstelling van de nieuwe Gault&Millau-gids werden zoals altijd ook enkele bijzondere awards uitgereikt. Zo wordt er in Brussel, Wallonië en Vlaanderen telkens een ‘Jonge Chef van het Jaar’ verkozen. In Vlaanderen ging Martijn Defauw (34), chef en eigenaar van restaurant Rebelle in Marke, met die titel lopen. 13 december 2021
Torhout / Samenleving Torhout / Samenleving Topgroentechef Nicolas Decloedt schaart zich achter Try Vegan-maand: “Eens je lapje vlees links laten liggen, waarom niet?” Van 1 tot 30 november wil Try Vegan het brede publiek laten kennismaken met hoe lekker en makkelijk het kan zijn om veganistisch door het leven te stappen. Iets waar ook de naar Brussel uitgeweken Torhoutenaar Nicolas Decloedt zich achter schaart. Hij runt sinds 2016 met Humus x Hortense een van de beste groenterestaurants ter wereld en is al 25 jaar overtuigd vegetariër. “Als we onze planeet een toekomst willen geven, moeten we ons collectief eetpatroon aanpassen.” 29 oktober 2021
Noordschote / Televisie Noordschote / Televisie De Blauwe Spie in docureeks ‘Ja, Chef!’ Op televisiezender VIER loopt momenteel de docureeks ‘Ja, Chef’ waarin vijf chef-koks elke dinsdagavond het wel en wee in hun keuken delen met het televisiepubliek. Maar ook enkele toeleveranciers komen in beeld zoals de De Blauwe Spie uit Noordschote, het bedrijf van Mattias en Johan Plaetevoet dat gespecialiseerd is biodynamische groenten en kruiden. Door de coronacrisis zijn het momenteel harde tijden voor hen. 1 december 2020