Kortrijk / Restaurant Kortrijk / Restaurant Rebelle haalt 16 op 20 in Gault&Millau: “Een hogere score is op zijn plaats” In de namiddag van maandag 27 november kregen Tessa D'haene (31), Martijn Defauw (36) en zijn kinderen Leon (11) en Charles (10) tijdens de awardshow van Gault&Millau in Brussels Expo te horen dat Rebelle de categorie ‘New on Top’ heeft gehaald met de score van 16 op 20. “Ik had het eigenlijk wel verwacht. We zijn altijd in evolutie”, zegt chef Martijn. 28 november 2023
Blankenberge / Restaurant Blankenberge / Restaurant Côté Préféré, Willem Hiele en Onism vallen in de prijzen bij Gault&Millau 2023 Maandag werd de 20ste verjaardag van de Gault&Millau Gids gevierd. Zoals elk jaar werden de beste restaurants van het land voorgesteld. Côté Préféré uit Jabbeke, Willem Hiele uit Oudenburg en Onism uit Blankenberge konden elk een award in ontvangst nemen. Maar ook chef Tim Boury heeft reden om vanavond een goeie fles open te trekken: een nieuwe score van 18,5 op 20, en daarmee de titel van derde beste restaurant van België. Ontdek de volledige rangschikking onderaan het artikel (mét zoekfunctie). 27 november 2023
Ardooie / Horeca Ardooie / Horeca Kortrijks restaurant trakteert met lokaal bier na stunt op Sinksenfeesten Tijdens Sinksen organiseerde eetcafé Petit Paris haar iconisch concept: de ‘Sensationele Sinksen Spaghetti Slag’. Wie op zondag of maandag met de volledige tafel spaghetti bestelde, kreeg de garantie dat die binnen het kwartier op tafel stond. Buiten de tijd, betekende een gratis fles Picon Petit Paris. Maar dat was niet de enige stunt. 2 juli 2023
Torhout / Onderwijs Torhout / Onderwijs Warm project Huiswerkbegeleiding is op zoek naar extra vrijwilligers De Huiswerkbegeleiding, een mooi en warm initiatief van Rebelle en Hart Boven Hard, blijft na ruim een jaar werking groeien. Vandaag worden meer dan 20 kinderen uit het basisonderwijs structureel ondersteund. 25 december 2022
Brugge / Vrije tijd Brugge / Vrije tijd Volwassenen behaalden fietsdiploma Zaterdag ontvingen 28 volwassenen die deelnamen aan de twee laatste fietscursussen van dit jaar hun diploma uit handen van burgemeester Dirk De fauw. Bij de uitreiking was ook serviceclub Zonta Club Brugge aanwezig. Voor alle gediplomeerden hadden ze een fietslichtje mee. “Aan Stad Brugge geven we ook een cheque van 2.500 euro waarmee ze fietsen kunnen aankopen”, aldus voorzitter Lieselotte Hoet. 22 oktober 2022
Brugge / Samenleving Brugge / Samenleving ‘Stratje zoender ende’ in Brugge vraagt aandacht voor betaalbaar wonen Zaterdagvoormiddag vond in de Brugse binnenstad, ter hoogte van de Stadsschouwburg, een actiemoment van het netwerk tegen armoede. De manifestanten stelden er acht eisen voor een versterkt recht op betaalbaar wonen. 15 oktober 2022
Menen / Verzorging Menen / Verzorging Huis van het Kind Menen houdt voor de eerste keer opendeur Op donderdag 16 juni was er voor de eerste keer een opendeurdag in het Huis van het Kind Menen, gevestigd in de gebouwen van het OCMW langs de Noorderlaan 1. 16 juni 2022
Kortrijk / Horeca Kortrijk / Horeca Martijn Defauw van Rebelle uitgeroepen tot ‘Jonge Chef van het Jaar’: “Ik blijf innoveren” Tijdens de voorstelling van de nieuwe Gault&Millau-gids werden zoals altijd ook enkele bijzondere awards uitgereikt. Zo wordt er in Brussel, Wallonië en Vlaanderen telkens een ‘Jonge Chef van het Jaar’ verkozen. In Vlaanderen ging Martijn Defauw (34), chef en eigenaar van restaurant Rebelle in Marke, met die titel lopen. 13 december 2021
Torhout / Samenleving Torhout / Samenleving Topgroentechef Nicolas Decloedt schaart zich achter Try Vegan-maand: “Eens je lapje vlees links laten liggen, waarom niet?” Van 1 tot 30 november wil Try Vegan het brede publiek laten kennismaken met hoe lekker en makkelijk het kan zijn om veganistisch door het leven te stappen. Iets waar ook de naar Brussel uitgeweken Torhoutenaar Nicolas Decloedt zich achter schaart. Hij runt sinds 2016 met Humus x Hortense een van de beste groenterestaurants ter wereld en is al 25 jaar overtuigd vegetariër. “Als we onze planeet een toekomst willen geven, moeten we ons collectief eetpatroon aanpassen.” 29 oktober 2021
Ieper / Televisie Ieper / Televisie De Blauwe Spie in docureeks ‘Ja, Chef!’ Op televisiezender VIER loopt momenteel de docureeks ‘Ja, Chef’ waarin vijf chef-koks elke dinsdagavond het wel en wee in hun keuken delen met het televisiepubliek. Maar ook enkele toeleveranciers komen in beeld zoals de De Blauwe Spie uit Noordschote, het bedrijf van Mattias en Johan Plaetevoet dat gespecialiseerd is biodynamische groenten en kruiden. Door de coronacrisis zijn het momenteel harde tijden voor hen. 1 december 2020