Roderick (21) opent pastabar Macaroni Time in pand waar café ‘t 25ste Uur vroeger huisde: “Een gat in de markt”

Roderick Xhafer is op woensdag 2 oktober van start gegaan met Macaroni Time in de Hallestraat. © Frank Meurisse Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Nadat de Izegemse Koekoek het maar drie maanden uitzong, start nu een nieuwe zaak waar ‘t 25ste Uur als café jarenlang een trekpleister was. In de Hallestraat gaat Roderick Xhafer (21) van start met Macaroni Time, een gloednieuw pastarestaurant.

Het pand in de Hallestraat is er natuurlijk eentje met geschiedenis. Hein ‘Hoppie’ Dekiere, nu aan de slag in café l’Abattoir hield er 22 jaar ‘t 25ste Uur open. Een café dat tot ver buiten de Izegemse stadsgrenzen bekend was. Het verhaal van de Izegemse Koekoek was een paar mouwen, maar nu is men klaar voor een nieuw hoofdstuk.

Roderick Xhafer zette het de voorbije anderhalve maand wat naar zijn hand, de jongeman die later deze maand 22 jaar wordt heeft ook wel wat ervaring in de horeca. Hij werkte bij Domino’s, Morning Star en de rooftopbar van Top Interieur. Zijn pa Toufir runde in de Roeselaarsestraat vanaf 2008 ook Sissweet, een van eerste pitazaken in Izegem. “Een pastabar in Izegem is een gat in de markt”, vindt Roderick. “En toen ik dit pand te huur zag staan, wist ik dat dit de ideale locatie was. We zitten hier dicht bij de scholen en op de middag mik ik vooral op studenten. ‘s Avonds dan weer wat meer op het volk dat in de buurt woont of op de markt vertoeft.”

“KATNUF is een goede vriend, er hangt hier ook een plaat van hem aan de muur”

Je zal in Macaroni Time allerlei pasta’s kunnen krijgen. “We starten met penne en fusilli, daarbij is keuze uit een achttal sauzen. Van bolognaise over vier kazen tot chicken thai. Alles is ook halal.” De pasta’s kun je meenemen in kartonnen bekers, er zijn ook 19 zitplaatsen om ter plekke te consumeren. Zondag is de sluitingsdag, alle andere dagen is de zaak open van 11 tot 14 uur en van 17 tot 22 uur.

In de zaak hangt ook een plaat van de vooral in Nederland populaire KATNUF. “Dat is een vriend van mij, deze middag komt hij normaal ook eens langs.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier