Twee keer uitgesteld, maar eind januari opent Amadeus écht de deuren in Brugge

Met enkele maanden vertraging zou de Brugse vestiging van ribbetjesrestaurant Amadeus uiterlijk in de eerste week van februari de deuren openen. “Een aannemer die niet van zijn woord was speelde ons parten”, zegt zaakvoerder Klodjan Zugu.

De werken in de nieuwe vestiging van Amadeus zijn al even aan de gang. © Davy Coghe

De Brugse vestiging van Amadeus, de bekende en populaire keten van ribbetjesrestaurants, zou aanvankelijk al in de zomer van 2018 de deuren openen. Dat bleek niet haalbaar en enkele maanden geleden stelde zaakvoerder Klodjan Zugu dat de zaak zeker nog in december 2018 zou kunnen openen. Intussen is ook die deadline al ruimschoots verstreken.

“Het is inderdaad niet gelukt om die timing te halen, maar dat komt voornamelijk omdat we af te rekenen hadden met een aannemer die niet van zijn woord was“, zegt de zaakvoerder. “Hij had beloofd in die periode, eind november en december, enkel voor ons te werken. Maar toen bleek dat hij nog met andere opdrachten bezig was en konden we hem niet meer bereiken. Dus hebben we een andere aannemer moeten aanstellen. Maar in die periode hadden we het in al onze vestigingen heel druk. We konden ervoor kiezen om ons volledig toe te leggen op de afwerking van Brugge, maar dan moesten we onze andere restaurants wat minder aandacht geven. Omdat we dat niet konden maken tegenover onze klanten, beslisten we er meteen na het bouwverlof weer in te vliegen.”

Brugse touch

“Ondertussen is de keuken al volledig geïnstalleerd en zijn we nu nog vooral bezig met de afwerking en de decoratie”, aldus Klodjan Zugu. “Ik durf toch te zeggen dat het heel mooi zal worden. Er komen soms eens mensen kijken terwijl de werkzaamheden bezig zijn en ze zijn telkens erg onder de indruk. We verwerken dan ook typisch Brugse elementen in onze decoratie. Ik wil benadrukken dat deze vertraging zeker niets te maken heeft met een probleem rond vergunningen of zo. Met het FAVV en ook met de bevoegde diensten van de stad Brugge is alles intussen goed geregeld. Zelfs onze terrasvergunning is ook al in orde. Er zullen zo’n veertig zitplaatsen zijn op ons terras, dat in een L-vorm zal opgesteld staan. We hebben trouwens ook een aanvraag ingediend voor terrasverwarming zodat de mensen ook bij wat frissere temperaturen kunnen buiten zitten. Daarom nog niet noodzakelijk om te eten, maar om een koffietje, een biertje of een wijntje te drinken. U mag noteren dat wij eind januari of uiterlijk de eerste week van februari de deuren zullen openen.”

De vestiging van Amadeus komt op het Kraanplein, in het pand waar in het verleden onder meer een groentenwinkel en een antiek- en brocantezaak huisde. De keten heeft voorts ook nog vestigingen in onder meer Gent, Antwerpen en Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.