Torhoutse Nathalie Vanderiviere wordt diocesaan schoolbegeleider
De voorbije zes jaar is Nathalie Vanderiviere uit Torhout directeur van het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut in Sint-Andries Brugge geweest, maar vanaf september gaat ze een nieuwe uitdaging aan. Ze wordt diocesaan schoolbegeleider, wat betekent dat ze voortaan in het bisdom Brugge schooldirecteurs met raad en daad zal bijstaan.
Een opvolger als directeur van het OLVH is er voorlopig nog niet en dus zal Nathalie bijna zeker het schooljaar nog opstarten. Daar heeft de Diocesane Pedagogische Begeleidingsdienst DPB, waar ze voortaan deel van uitmaakt, alle begrip voor. “Ik zal mijn school in geen geval zomaar in de steek laten”, zegt ze. “Hoe blij ik ook ben met de nieuwe wending in mijn onderwijscarrière, ik kijk met een ongelofelijk goed gevoel op mijn OLVH-jaren terug. Ik heb als directeur mogen werken in een topschool en met een topteam.”
Nieuwe wending in onderwijsloopbaan
Nathalie (47) is net als haar man Wim Claerhout (48) oorspronkelijk uit Pittem afkomstig. Samen met hun dochters Lotte (22) en Janne (20) wonen ze intussen al jaren in de Stijn Streuvelslaan in Torhout. Nathalie behaalde in 1995 het diploma van regentes Engels, geschiedenis en godsdienst aan de lerarenopleiding Reno (nu Vives) en gaf van 1995 tot 2007 les aan het Torhoutse Sint-Vincentiusinstituut (Sivi), waar ze vooral in het beroepsonderwijs stond. In 2007 werd ze adjunct-directeur van haar school.
Van 2012 tot 2014 besloot Nathalie weer te studeren en dat deed ze met succes. Aan de Leuvense universiteit behaalde ze het masterdiploma educatieve studies.
Vanaf toen werd ze voor korte tijd directeur Kwaliteitszorg in de haar zo vertrouwde Scholengroep Sint-Rembert. Totdat ze in september 2015 nieuwe wegen ging en directeur werd van het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut in Sint-Andries, de secundaire school aan de rand van Brugge.
Het is dubbel: afscheid nemen van het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut in Sint-Andries valt me zwaar
“Ik heb me de voorbije zes jaar in die school uitstekend in mijn sas gevoeld”, zegt ze. “Ik werd gedragen door het hele team, ook als er moeilijke knopen door te hakken vielen. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik mijn loopbaan nog weleens een nieuwe wending wou geven, mocht de gelegenheid zich voordoen. Toen ik over de vacature van schoolbegeleider hoorde, zag ik mijn kans en heb gesolliciteerd. Ik kijk enthousiast naar die nieuwe opdracht uit, al is het dubbel. Afscheid nemen van het OLVH valt me zwaar.”
Altijd boontje voor BSO-leerlingen gehad
Nathalie heeft als leerkracht en directeur het onderwijsveld goed leren kennen. Ze gaf les in zowat alle studierichtingen, van klassieke talen tot BSO. “Ik ben altijd een boontje blijven hebben voor BSO-leerlingen”, zegt ze. “Dat zijn jongens en meisjes met het hart op de tong. Ze tonen wat ze voelen en daar hou ik oprecht van.”
Nathalie hoopt als schoolbegeleider zinvol werk te verrichten. “Zeker jonge directeurs kunnen elke ondersteuning heel goed gebruiken. Onderschat hun taak niet.”
Terug naar school
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier