Taverne James in Oostende verhuist

Ronny en Sven hebben de deur van de James achter zich dicht getrokken in de Ensorgaanderij. Hun taverne verhuist naar de Adolf Buylstraat.

Sven en Ronny trekken naar de Adolf Buylstraat en breiden uit. © EFO

Taverne James in de Ensorgaanderij is een begrip. “De zaak werd in 1944 gesticht door mijnheer Ginckels en genoemd naar zijn kleinzoon. Wij zijn de vierde uitbaters”, zegt Ronny Modart, die de zaal doet. Zijn huisgemaakte advocaat en de garnaalkroketten worden nog altijd gesmaakt. “We maken ze volgens het originele recept van de eerste uitbater”, zegt kok Sven Verstraete. Maar het koppel kijkt met gemengde gevoelens terug op het voorbije jaar.

Naar Adolf Buylstraat

“Dit is een pand van twee eigenaars, van een van hen kregen we vorig jaar geen verlenging van de huur. Spijtig, want we hebben hier in negen jaar toch iets opgebouwd. Maar we blijven niet bij de pakken zitten en zochten een nieuwe locatie want we willen nog een paar jaar doorgaan. Horeca is echt ons ding.” Die nieuwe locatie werd gevonden in de Adolf Buylstraat, in de voormalige brasserie Buyl. “Er komen 30 plaatsen bij. We kunnen het niet langer met zijn tweeën doen en dus komen er twee mensen bij. We zien het helemaal zitten maar er zal toch een andere sfeer zijn dan in de winkelgalerij. We lieten in de nieuwe James al muurschilderingen aanbrengen met een knipoog naar Ensor”, zegt het koppel.

Er was geen afscheidsfeest, Ronny en Sven werkten door. “We hebben dit leren kennen als toerist en tweedeverblijver. Nu wonen we in Oostende en blijven we komen”, zeggen Marie-Claire en Willy. “Ronny en Sven runnen hun zaak met liefde voor de klanten.”

(EFO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.