“Remco Evenepoel signeerde Belgische kampioenentrui”: Waregemse bib houdt veiling voor De Warmste Week

Op de foto zien we Bert Vermeulen en Ruth Soens van de bibliotheek in Waregem. © LV
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Op zaterdag 16 december organiseert de Waregemse bibliotheek De Warmste Veiling. In totaal gaan er negentien unieke voorwerpen onder de hamer. Naast heel wat kunst worden er ook enkele gesigneerde sportoutfits geveild. De kampioenentrui van Remco Evenepoel is het absolute pronkstuk.

De Warmste Veiling gaat volgende week zaterdag om 10.30 uur van start. In de bib maak je dan kans op genummerde prenten van kunstenaars, een originele blinddruk van de strip Biebel, een gesigneerde vinylplaat van de Waregemse Compact Disk Dummies en een shirt van Zulte Waregem met handtekeningen van alle spelers.

“We hebben ook enkele gesigneerde wielertruitjes kunnen bemachtigen, zoals een gele- en bolletjestrui uit de Tour de France”, duidt Bert Vermeulen. “Het pronkstuk van de veiling is de gesigneerde Belgische kampioenentrui van Remco Evenepoel. Alle voorwerpen ontdek je via waregem.bibliotheek.be.”

De Warmste Bib

Vanaf maandag 18 december is iedereen welkom in De Warmste Bib. “Een hele week lang kan je deelnemen aan doorlopende activiteiten, zoals eendjes vissen en aan het prijzenrad draaien. Net zoals de veiling gaan de opbrengsten van de activiteiten naar De Warmste Week”, duidt Ruth Soens.

“Dit jaar is het thema ‘Opgroeien zonder zorgen’ en daar wil de bibliotheek zich maar wat graag voor engageren.”