Renovatie voormalige gebouwen Dadipark start binnenkort: “Dringend extra ruimte nodig”

Directeur Domien Bekaert bij de werken aan de speelplaats in VBS 't Brugske in Dadizele. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

Half oktober starten de werken aan de nog resterende voormalige gebouwen van het Dadipark. De gebouwen worden gerenoveerd en worden in de toekomst ingenomen door de nabijgelegen school ’t Brugske. Ondertussen zijn er in het andere filiaal van de school ook grote werken aan de gang. “Belangrijke projecten, want we blijven ieder jaar een beetje groeien”, aldus directeur Domien Bekaert.

De vrije basisschool ’t Brugske heeft filialen op de Plaats en langs de Ledegemstraat in Dadizele. Momenteel staan er grote kranen opgesteld op de speelplaats van de Ledegemstraat, maar binnenkort wordt er ook gewerkt nabij het filiaal aan de Plaats. De school en scholengemeenschap toonden enkele jaren geleden serieuze interesse in de nog overgebleven gebouwen van het voormalige Dadipark. Van het recreatiepark blijft er vandaag de dag nog weinig over. Enkel de voormalige self-service, keuken en feestzaal vormen de overgebleven fysieke restanten van het Dadipark.

De leerlingen mochten zelf voorstellen indienen over hoe hun speelplaats er uit zal zien

“Naar wachttijd voor subsidies toe is het interessanter dat we de gebouwen renoveren in plaats van een nieuwbouw te plaatsen. De school bleef de voorbije jaren groeien en extra ruimte is dringend nodig”, aldus directeur Domien Bekaert. De renovatiewerken aan de oude gebouwen starten normaal gezien half oktober. De school krijgt er onder ander een nieuwe leraarskamer, polyvalente zaal, bureaus voor de directie en de scholengemeenschap en een overdekte speelplaats bij. Kinderopvang De Pagadder verhuist in de toekomst van de Ledegemstraat naar de schoolgebouwen op de Plaats. “We voorzien ook een nieuwe ingang van de school. Die komt langs de Moorsledestraat waar we een strook van een tiental meter van de huidige parking zullen innemen.”

Looppiste rond speelplaats

De renovatiewerken zullen een tweetal jaar duren. Ondertussen zijn er reeds grote werken gestart in het filiaal langs de Ledegemstraat. Daar wordt er een gloednieuwe speelplaats aangelegd. “Die was dringend aan vernieuwing toe. Ik heb zelf nog als kind op de speelplaats gespeeld”, aldus de directeur. De leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar mochten zelf voorstellen indienen over hoe hun speelplaats er uit zal zien. Zo komt er een nieuw voetbalpleintje met afsluiting en een smalle looppiste rond de speelplaats. Wie tijdens de speeltijd graag wat uitrust, kan dat straks op een van de rustplekken. De werken aan de speelplaats zullen zo’n drie maanden duren. De kinderen kunnen in afwachting van de komst van hun nieuwe speelplek terecht op een grasplein achter de schoolgebouwen. (BF)