Lynn start als nieuwe directeur vrije basisschool de Verrekijker in Alveringem: “Ik hou van drukke dagen”

Lynn Stekelorum met administratief medewerker Eileene Dumoulin. © AB
Redactie KW

Kersvers schooldirecteur Lynn Stekelorum staat vanaf vrijdag 1 september aan de schoolpoort om alle kinderen van vrije basisschool de Verrekijker in Alveringem, met wijkafdeling in Stavele, te verwelkomen. Lynn komt niet onbeslagen op het ijs. Ze was de voorbije vijf jaar immers halftijds directeur in de basisschool van Houtem.

Het is dit jaar een extra spannende eerste schooldag in het gezin van Lynn Stekelorum (40), die in Izenberge in de Groenestraat woont. Papa Kevin Bruyer is naar zijn vertrouwde job in de bouw, maar zowel mama Lynn als dochter Amber (12) en zoontje Egon (11) starten op een nieuwe school. Lynn is ook mama van Aron die nu 13 zou zijn, maar overleden is.

“Mijn dochter maakt de overstap naar het eerste middelbaar en mijn zoon die tot vorig jaar in Houtem schoolliep, verhuist dit jaar mee naar Alveringem”, vertelt Lynn.

Overstap

“Zelf begin ik dus ook aan een nieuwe job, als directeur van vrije basisschool de Verrekijker met wijkafdeling in Stavele. Ik ben van Nieuwpoort afkomstig en leerkracht lager onderwijs van opleiding. Achttien jaar lang stond ik voor de klas in VBS Het Talent in Houtem, de laatste vijf jaar was dat halftijds in combinatie met de job van directeur.”

“Ik heb altijd een groot hart voor de school gehad, maar op de allerlaatste dag heb ik toch gesolliciteerd voor de job in Alveringem. Ik hou immers van een uitdaging. Ik moet zeggen dat mijn voorganger Jan Candaele hier een mooie school heeft nagelaten en veel gerealiseerd heeft”, vertelt Lynn enthousiast.

“Dit schooljaar wordt vooral een kennismakingsjaar met ouders, kinderen en partners” – Lynn Stekelorum

“Ik denk daarbij aan de grote uitbreiding Villa Margriet in Alveringem en de installatie van energiezuinige verwarming in Stavele. Het laatste doorlichtingsverslag door de inspectie was zeer goed. Op sommige punten is deze school zelfs een voorbeeld voor andere scholen, las ik.”

“Uiteraard ben ik niet gekomen om niets te veranderen, maar grote ingrepen zijn hier niet aan de orde. Het zullen kleinere zaken zijn. De website bijvoorbeeld, kan een nieuw kleedje gebruiken. Dit schooljaar zal voor mij hoofdzakelijk een kennismakingsjaar zijn met ouders, kinderen, partners, enzovoort. Mijn beslissing was lastminute, maar elke dag ben ik er meer en meer van overtuigd dat het de juiste was.”

Volle agenda

Dat Lynn als schooldirecteur drukke en vaak lange werkdagen tegemoet gaat, beseft ze natuurlijk wel. Maar Lynn is duidelijk gedreven in wat ze doet en elke keuze die ze maakt.

“Ik heb geen probleem met drukke dagen”, glimlacht Lynn. “Integendeel, ik hou ervan als mijn agenda lekker vol zit. Mijn man en ik hebben de voorbije vier jaar intensief ons huis verbouwd. Het is eindelijk af en dat is toch wel een opluchting, moet ik zeggen.”

Flexi-job in feestzaal

“Ik hou ook enorm van mijn flexi-job als maître in feestzaal Leon & Leonie in Leisele. Het is avond- en nachtwerk tijdens het weekend, maar dan kruip ik op zondagavond eens vroeg onder de wol. Een hele avond in de zetel liggen, is sowieso niet aan mij besteed. Met de kinderen in de zetel naar een film kijken, doen we wel een keer”, vertelt ze.

“Ik ben, denk ik, goed in efficiënt mijn tijd gebruiken. Ik zwem niet graag, de kinderen wel. En dus gaan we samen naar het zwembad en zit ik op de tribune te werken terwijl zij zich in het water amuseren. Heb ik na schooltijd een uurtje, dan ga ik naar huis en ben ik er voor de kinderen.”

Dicht bij huis

“Liggen zij in bed, dan sla ik mijn laptop weer open. Dat is ook het leuke aan dicht bij huis werken! Het enige wat een beetje prikt, is dat ik mijn dochter op deze eerste schooldag niet zelf naar Veurne kan brengen.”

“Door het overlijden van mijn oudste zoontje ben ik extra beschermend. Maar ik moet natuurlijk zelf tijdig op school zijn… We gaan dat in de avond ruimschoots goed maken”, benadrukt Lynn. (Anne Bovyn)