Ieperse basisschool voert extra mondmaskerplicht in bovenop nieuwe coronaregels: “Besmettingen zijn onrustwekkend”

© (Foto TP)
Redactie KW

Leerlingen in het vijfde en zesde leerjaar in Vlaamse scholen moeten opnieuw een mondmasker dragen in de klas. In een Ieperse basisschool gaat de directie nog een stap verder: alle personeel op Sint-Michiels moet altijd een mondmasker dragen. “Om zeker te kunnen blijven lesgeven op school.”

“Het jeukt aan de kin, zorgt voor extra warmte en maakt ademen lastig. Leuk is het niet, maar ik begrijp waarom we opnieuw een mondmasker moeten dragen”, zei Arnaud (11) maandag vanachter zijn mondmasker in basisschool Sint-Michiels in het centrum van Ieper. “De mondmaskervrije start van dit schooljaar was een echte ‘verademing’ voor leerlingen én leraren, we waren zo blij”, aldus Stefaan Vanoplynes, leraar van het zesde leerjaar in Sint-Michiels. Ook buiten de klas moet hij een mondmasker blijven dragen, net als alle andere collega’s.

Onrustwekkende cijfers

“Want we beslisten met ons directieteam om de mondmaskerplicht tijdelijk te verstrengen in Sint-Michiels bovenop de algemene nieuwe coronaregels voor scholen”, duidt directeur Koen Schelpe. “Wij vragen alle personeel om altijd een mondmasker te dragen. Met deze extra maatregel willen we ervoor zorgen dat we op school zeker kunnen blijven lesgeven aan de kinderen. Tot voor de herfstvakantie hadden we geen enkele besmetting, maar afgelopen week waren er meer dan tien meldingen van besmette personeelsleden en kinderen. Dat is onrustwekkend. Hopelijk kunnen we deze extra mondmaskerregel zo snel mogelijk weer afvoeren.” (TP)