Mories (8) is Kinderkrak in Ingelmunster

Mories Verhaest. © FODI
Redactie KW

Voor de allereerste keer zet Mories Verhaest zich in voor het goede doel. De zoon van Philippe Verhaest en Lieselot Verbeke uit de Schildersstraat verkoopt pakketjes wenskaarten ten voordele van Studio Kontrabas.

Deze actie zette hij eigenhandig op het getouw. De leerling uit het derde leerjaar van de Onze-Lieve-Vrouwschool zag hoe zijn papa vorig jaar met de bierproefclub De Vrienden van de Schone Col een mooi bedrag voor hetzelfde goede doel had ingezameld.

“Ik wilde ook iets doen”, vertelt Mories. “Ik kwam op het idee om zelf acht wenskaarten te tekenen. Op mijn kaarten prijkt een dolfijn, pauw, tekstjes als dankjewel, happy birthday… Ik legde Drukkerij Nic Feys de vraag voor of hij de wenskaarten op glanzend papier kon drukken. Hij stemde meteen in en wilde dit zelfs gratis doen.”

“Ik heb 200 pakketten en momenteel zijn er al zo’n 140 verkocht. Ik verkoop huis-aan-huis en ga met mijn skateboard of fiets rond, maar je kan de kaartjes ook via mijn ouders bestellen.”

“Vrijwel iedereen reageert enthousiast. Ik ben er zeker van dat ik al mijn pakketten zal kunnen verkopen. Ik heb de smaak te pakken. Wie weet organiseer ik volgend jaar weer een actie.”

Een pakje kaarten kost 10 euro. Bestellen kan via mailto:lieselot.verbeke@gmail.com.

Lees hier alle verhalen van de Kinderkraks 2023