Frauke Struelens is 21 en 21: “Job op spoed spreekt me aan”

Frauke Struelens. (foto CW) © Christine Willaert
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Frauke Struelens is 21 geworden op 24 februari 2021. Ze is enig kind en woont voorlopig nog bij haar ouders en heeft het daar prima naar haar zin. Van een generatiekloof is er bij hen geen sprake. Daarnaast heeft ze mooie vooruitzichten samen met haar vriend. Ze volgt een bachelor opleiding verpleegkunde en zit in haar derde jaar. Stage doet ze in AZ Damiaan op de afdeling Intensieve Zorgen en leert volop nieuwe zaken bij.

Wat doet 21 jaar worden bij jou?

“21 worden is voor mij niets speciaals, maar het voelt wel wat volwassener. Ik heb mijn verjaardag thuis in beperkte kring moeten vieren. In normale tijden ga ik ergens iets eten en aansluitend nog eens uit. Maar dat kon in februari nog niet.”

Hoe ziet jouw doordeweekse dag eruit?

“Dat is altijd anders. Wanneer ik stage loop, heb ik vroegdiensten en laatdiensten dus elke dag is dan anders. Als ik dan weer een periode naar school ga, heb ik een vastere structuur. Ik probeer wel elke dag te sporten.”

Hoe ziet jouw weekend eruit?

“Dan werk ik vooral en in mijn vrije tijd ontspan ik door iets te gaan drinken en/of eten met vrienden. Ik ga graag eens op stap. Ik kan ook genieten van eens een rustige avond thuis in de zetel liggen en naar televisie kijken. Tegen een middagje door de stad wandelen, gecombineerd met wat winkelen, zeg ik geen nee.”

Wat deed je om de lockdowns door te komen?

“Tijdens de lockdowns hield ik me vooral bezig met school. Mijn stages gingen gewoon door en ik kon ook verder mijn vakantiejob uitoefenen. De momenten dat ik niet direct iets om handen had, hield ik me bezig met bakken. Gaandeweg heb ik ondervonden dat ik dit heel graag doe. Ik heb veel nieuwe zaken uitgeprobeerd. Dit was wel niet zo goed voor mijn lijn (lacht).”

Heb je je eenzaam gevoeld tijdens de coronaperiode?

“Ik ben het meest gehecht aan mijn vriend en familie. Ik zie hen elke dag en daar word ik gelukkig van. Ik ben niet graag alleen. Ik kan dus niet goed eenzaamheid verdragen. Ik ben ook een open en sociaal persoon die graag omringd wordt.”

Kun je een dag zonder gsm of sociale media?

“Om een boek te lezen of te netflixen maak ik geen tijd, maar ik ben vaak in de weer op mijn gsm. Ik gebruik die vooral om te praten met mijn familie en vrienden om met hen af te spreken. Ik heb ook accounts op diverse sociale media zoals Instagram, Facebook… Ik lees graag wat anderen schrijven maar zelf hou ik me niet bezig met het posten van berichten.”

Hoe zie je jezelf binnen tien jaar?

“Ik hoop dat ik binnen tien jaar gelukkig getrouwd ben en een gezin heb. Ik wil graag een goede verpleegkundige worden met veel kennis op een uitdagende afdeling zoals spoed of intensieve zorgen.” (CWO)