Een bloemetje voor ouderpaar Tracey en Tim: “Bevalling viel net tussen de lockdowns”

Tim Declercq (31) en Tracey Debruyne (31) met Marilou.© CLL
Tim Declercq (31) en Tracey Debruyne (31) met Marilou.© CLL
Christophe Lefebvre

Binnenkort is het weer zover: op vrijdag 5 februari zit onze babyspecial KW Beebee bij je krant. Nog tot 10 januari kan je foto’s van je lieve spruit insturen en daarom zetten wij wekelijks een kersvers ouderpaar in de bloemetjes. Deze week: Tracey Debruyne (31) en Tim ‘El Tractor’ Declercq (31).

Ook in Houthulst kwam de ooievaar in 2020 op bezoek. Zo mochten Tracey Debruyne (31) en profwielrenner Tim Declercq (31), samen met Branggdon de hond, de kleine Marilou verwelkomen.

“Het was een bevalling die eigenlijk pal tussen beide lockdowns viel”, lacht Tracey. Als nieuwe mama mocht ze haar kleine spruit in één van de meest uitzonderlijke jaren ooit verwelkomen. Daarnaast zorgde de job van kersverse papa Tom ook voor een bijzondere toets. “Hij maakte de bevalling zelf nog mee, maar twee dagen later was hij weg, vertrokken op hoogtestage met de mannen van Deceuninck-Quick.Step.” Als professioneel wielrenner is Tim het gros van de tijd weg van huis, al kon hij eerder dit jaar wel volop meegenieten van de zwangerschap. “Tijdens de eerste lockdown waren ook wij gebonden aan ons eigen huis . Ik was dan ook de hele tijd aanwezig”, lacht hij. “Maar van zodra de wedstrijden opnieuw konden doorgaan, startte het normale leven voor ons weer op.”

Marilou, compleet met guitige ogen, kwam terecht in een sportief gezin, al lijkt een toekomst op de fiets nog niet voor meteen. “Dat we ons dochtertje zullen stimuleren om te sporten, daar bestaat geen twijfel over”, oppert Tracey. “Al draagt fietsen niet meteen mijn voorkeur weg. Op straat is het veel te gevaarlijk. In het peloton is het zelfs nog gevaarlijker want daar racen ze aan waanzinnige snelheden tot aan de finish. Neen, zelf ben ik een fervent loper. Ik heb vroeger nog deelgenomen aan wedstrijden op een zeker niveau. Het zou me dan ook erg gerust stellen te weten dat Marilou zou kiezen voor loopschoenen in plaats van fietsschoenen.” (CLL)

Stuur jouw babyfoto in op KW.be/beebee .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.