Evelien is een topjuf met zoetige nasmaak

Evelien Decouttere uit Bissegem is een geliefde kleuterjuf. (foto mlt)
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Ik vind dat Evelien Decouttere (41) een bloemetje verdient”, schrijft Sharon Dewitte in een mail naar onze redactie. “Ze is niet alleen een topjuf maar ook een fantastisch persoon.” En dat Evelien een wel heel zoetige hobby heeft, kan ook tellen.

Wat maakt van Evelien een topjuf? Dat wilden we wel eens weten toen we met een bos bloemen naar de kleuterjuf in Bissegem trokken. “Och, ik doe mijn job met hart en ziel en dat wordt blijkbaar geapprecieerd door de ouders. Het is me nooit te veel om iets voor de kleuters te doen. Ik zie ze eigenlijk even graag als mijn eigen kind.”

Evelien heeft al achttien jaar de eerste kleuterklas van De Tandem, het vroegere Sint-Vincentius in de Kortrijkse deelgemeente, onder haar vleugels. “Of dat een lastige leeftijd is? Och, alle jaren hebben hun pro’s en contra’s zeker? In dat eerste schooljaar ben je vooral een verlengstuk van de mama. Ik wil er gewoon voor zorgen dat de kinderen met een goed gevoel naar school komen. Dat is iedere dag opnieuw beginnen, want een kind kan al eens een slechte dag hebben. ’s Avonds is mijn batterij echt wel leeg maar het voelt niet als lastig aan omdat ik het zo graag doe.”

“Ik zie die kleutertjes even graag als mijn eigen kind”

Evelien maakt dus graag mensen blij en zo ontpopte zich een andere favoriete bezigheid: snoep, en daarbij vooral het ontwerpen en creëren van snoeptaarten. “Intussen doe ik dit met Zoetig Lekkers in bijberoep”, licht de veertiger toe.

Een druk leven dus bovenop het gezinsleven met partner Wim en dochter Louise (13).

Maar om de batterijen weer op te laden, gaat Evelien graag lopen met een vriendengroepje waarmee ze al eens de halve marathon van Parijs tot een goed einde bracht. Chapeau! (mlt)

Ken je ook iemand die een bloemetje verdient? Laat het ons weten via mail op bloemetje@kw.be.