Jolien heeft de beste buren van Waregem

Koen, Christine en dochter Jolien gaan ‘kangoeroewonen’. (foto mlt)
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Mijn ouders verdienen een bloemetje”, mailt Jolien Malfait (30) naar KW. “Ze zijn niet alleen mijn ouders maar worden binnenkort ook mijn buren. Wie bouwt, weet dat dit de nodige stress en frustraties met zich meebrengt. Maar mijn ouders zijn hierin een grote steun.”

Jolien is enig kind van Koen Malfait (57) en Christine Gheeraert (58). De sociaal verpleegkundige die in het wzc De Vlinder in Harelbeke werkt, groeide op langs de Zultseweg in Waregem. En Jolien heeft er niets dan goeie herinneringen. Meer zelfs, toen ze besliste om haar eigen stek te bouwen, rijpte het idee bij haar ouders om in de ouderlijke tuin een nieuwbouw te realiseren. Kangoeroewonen voor de dochter dus.

“Ik wilde in Waregem blijven wonen en ik kon me qua ligging eigenlijk geen betere plaats bedenken”, licht Jolien de keuze toe. Met een heerlijke zwemvijver en een bosje in de ouderlijke thuis kunnen we ons daar wel iets bij voorstellen.

“Ik heb een heel goeie band met mijn ouders”

Ligging is één ding, je moet natuurlijk ook overeen komen met je toekomstige buren. “Maar dat zal geen probleem zijn”, lacht de dertiger. “Ik heb een heel goeie band met mijn ouders. We gaan zelfs nog samen op reis. Heel wat mensen die aan het bouwen zijn, zullen het wel herkennen dat het bouwproces vaak stress en frustraties met zich meebrengt. De opvolging van de werf, de facturen die binnenstromen, de prijzen die maar blijven stijgen… Mijn ouders zijn al een grote steun geweest de afgelopen maanden om mij bij te staan op alle gebied. Maar ik mag niet klagen, mijn aannemers zijn top.”

“En ze had natuurlijk een goeie coördinator”, knipoogt papa Koen. “Ik zit al mijn leven lang in de stiel.” Koen werkt namelijk als werfleider in de sector Heating, Ventilation en Airconditioning (HVAC) bij Quartier in Kuurne.

Mama Christine werkt als medisch secretaresse op de afdeling Scanfactory van AZ Groeninge in Kortrijk waar ze alle papierwerk van het ziekenhuis digitaliseren. (mlt)

Lees meer over: