Een bloemetje voor het topteam Cindy en Bieke

Cindy en Bieke zijn rasechte Diksmuidelingen. (foto mlt)
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

“Mijn collega Cindy Bakeland (51) verdient een bloemetje”, mailt Bieke Vanslembrouck (34) naar KW. “We werken nu twaalf jaar samen op de dienst evenementen, pr en protocol van de stad Diksmuide. Hoewel we nogal verschillen in leeftijd, zijn we als een tandem. We hebben maar een half woord nodig…”

“Dat we elkaar zo goed aanvoelen, is een meerwaarde want dit is vaak een drukke job”, vertelt Bieke. “Alles praktisch en administratief in orde krijgen, dossiers van externen opvolgen, zorgen voor voldoende vernieuwing… Het is soms eens toveren. Maar we zijn enorm complementair: ikzelf met cijfertjes en IT, Cindy op vlak van talen.”

“Mijn collega is trouwens ook een echte moederkloek, zelf heeft ze drie kinderen en twee kleinkinderen die altijd op haar kunnen rekenen en ik als collega kan altijd mijn verhaal of bekommernissen kwijt bij haar. Het is een collega om te vertrouwen en op te bouwen. Tijdens corona kreeg ik tijdelijk een andere job als verantwoordelijke van het vaccinatiecentrum waardoor ze de dienst toch grotendeels alleen moest rechthouden. Ze deed dat zonder gezeur en is nog steeds bereid om voor mij klaar te staan, dus verdient ze wel eens een bloemetje: wat een topcollega!”

“Ons geheim? We zijn geen stresskippen”

Cindy en Bieke zijn rasechte Diksmuidelingen. Hun liefde voor de stad steken ze niet onder stoelen of banken. Het is zelfs een van de drijfveren van het duo: zorgen dat de mensen een goeie tijd beleven in de boterstad. “Als de bezoekers eens de alledaagse zorgen kunnen vergeten en zich goed amuseren is een evenement voor mij geslaagd”, meent Cindy.

In deze stad moet dat wel lukken met een slogan als ‘Diksmuide geeft je ademruimte’. De agenda staat dan ook goed vol. Denk maar aan de Boterfeesten, de Wondernacht, het straattheaterfestival Markt op Stelten, de vele zomeractiviteiten, de Nacht van de Duisternis… Een pak werk dus voor dit duo. Hun geheim? “We zijn geen stresskippen. We gaan niet snel gaan panikeren.” Een topteam dus. Chapeau! (mlt)