Een bloemetje voor Annie, de buurvrouw die iedereen wenst

Annie Verplancke is een krak in babysitten. (foto mlt)
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

Beter een goeie buur dan een verre vriend. Er schuilt al eens wat schoonheid en vooral waarheid in een cliché. Dat zal Veerle Vandevelde uit Veldegem zeker beamen. Zij heeft namelijk een schat van een buurvrouw: Annie Verplancke.

“Mijn buurvrouw Annie Verplancke verdient een bloemetje”, schrijft Veerle aan onze redactie. “Ze staat altijd klaar voor mijn drie kleinste kindjes. Een betere buurvrouw kunnen we ons niet wensen.”

Annie is een sociaal iemand. Ze werkte jarenlang in plaatselijke supermarkten maar stopte met werken toen haar man Eric het leven liet in 2019.

“De kindjes hebben voorrang op alle hobby’s”

“Ja, ik heb al de gezegende leeftijd van 65 jaar”, vertelt Annie als we bij haar op de koffie gaan in Veldegem bij Zedelgem. “Mensen verlangen zo naar hun pensioen, maar je bent dan wel oud, hé. Maar kom, ik voel me niet oud, hoor. Ik ben nogal altijd heel actief.”

En als bezige bij springt Annie, zelf mama van twee dochters – Tine en Kelly – en oma van Tibo en Lize, al eens graag bij waar nodig als babysit, voor de kleinkinderen maar dus ook bij haar buurvrouw. “Veerle heeft vijf zonen: Branco (16), Yelle (14), Wout (7) en de tweejarige tweeling Finn en Maxim. Als ik mijn kleindochter naar school breng, dan neem ik Wout mee. Straks moet ook de tweeling naar school. Dan ga ik die ook wel begeleiden. Of als Veerle eens op restaurant wil met de oudste kinderen of met haar partner, zorg ik met plezier voor de kleintjes. De tieners springen hier zelfs soms binnen voor kleinigheden waar ik handig in ben zoals naaien of boeken kaften. We komen hier allemaal goed overeen in de straat.”

Annie is ook actief in Samana en gaat graag op bezoek bij haar mama in Ruddervoorde of fietsen met haar vriendin Annie Deruwe. Je kan haar altijd verleiden met een spelletje Rummikub of bingo in het plaatselijke Veltershof maar “ik hou altijd rekening met de klok”, verzekert ze ons. “Ik wil op tijd thuis zijn voor de kindjes. Die hebben voorrang op alle andere zaken.” (mlt)