Vlaams Belang Roeselare wil vestigingsstop voor vreemdelingen

© STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

Ook het Vlaams Belang heeft de 39 namen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Roeselare op de wereld losgelaten. Het doel is vijf à zes zetels binnen halen.

Vlaams Belang is al sinds 1994 een vaste waarde in de gemeenteraad van Roeselare. De voorbije legislatuur telde de partij drie zetels, maar dat aantal moet na 14 oktober de hoogte in. “We rekenen op vijf tot zes zetels”, zegt lijsttrekker Immanuel De Reuse. “We willen ook graag mee in de meerderheid stappen en hopen dat de grootste partij in de korte periode na de verkiezingsslag álle partijen zal uitnodigen om te luisteren naar de verzuchtingen van de kiezers.”

Vlaams Belang zet traditioneel fors in op veiligheid. “Roeselare doet het ogenschijnlijk goed, maar onze stad gaat de weg op van andere centrumsteden. Afpersing aan de schoolpoort, vechtpartijen aan het station en de Batjes, een onrustwekkende stijging van de drugproblematiek… Wij eisen dat de stad en politie, wars van alle politiek, alle vormen van criminaliteit consequent aanpakt.”

Ook de vreemdelingenkwestie staat hoog op de agenda. “Onze stad is tegen een sneltreintempo aan het ‘vervreemden’. We zien niet enkel steeds meer hoofddoeken en exotische kledij, de sfeer in de stad verandert ook. Wij eisen dan ook een vestigingsstop en onze stad moet de uitwijzing van illegale en criminele vreemdelingen actief ondersteunen. Daarom luidt onze slogan ook: geef ons onze stad terug!”

Ook op economisch vlak wil de partij de vinger aan de pols houden met een resem maatregelen op mobiliteitsvlak en impulsen voor ondernemers en werknemers.

De volledige lijst:

1. Immanuel De Reuse

2. Tina Feys

3. Cyriel Ameye

4. Lutgarde Degroote

5. Peter Claeys

6. Jeaninne Vandenabeele

7. Renzo Pattyn

8. Nancy Fiers

9. Joost Demets

10. Gerda Phlypo

11. Herold Thienpont

12. Claudine Deilgat

13. Koenraad Cracco

14. Arlette Temperman

15. Emmanuel Deslypere

16. Sofie Vandamme

17. Danny Vandooren

18. Jenny Libbrecht

19. Giovanni Martyn

20. Ria Gadeyne

21. Norbert Alleman

22. Tine Debels

23. Pascal Bequaert

24. Jayci Debacker

25. Veronique Demeyer

26. Rik Segers

27. Joris Rommelaere

28. Christiana Muylle

29. Dieter Van Steelant

30. Marcella Deturck

31. Raphaël Verhaeghe

32. Anouchka Bruyneel

33. Luc Lottin

34. Ria Sarazijn

35. Alice Dewiele

36. Serge Terryn

37. Freddy Markey

38. Goedele Decapmaker

39. Filip Deforche