Ward Vergote reageert op feit dat hij geen kandidaat mag zijn voor verkiezingen: “Heel teleurgesteld, vooral door de manier waarop ik buiten spel gezet werd”

Ward Vergote investeerde al in verkiezingsdrukwerk. © JS/collage KW
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Gewezen burgemeester Ward Vergote zal op de lijst van Visie voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober in Moorslede niet worden vervangen nu hij geen kandidaat mag zijn. Het hoofdbureau nam die beslissing donderdag. Vrijdagnamiddag reageerde Ward Vergote tijdens een Facebook Live.

We brengen de tekst letterlijk: “Begin deze week kreeg ik te horen dat ik geen kandidaat meer mocht zijn voor de verkiezingen van 13 oktober. Gisteren werd dat bevestigd door de bevoegde instantie. Dat was voor mij en vele andere mensen een donderslag bij heldere hemel, de zoveelste klap die ik en mijn dierbaren de laatste jaren hebben moeten incasseren.”

“Ondanks alles, was ik nochtans heel strijdvaardig en hoopvol. De talrijke bemoedigende woorden van heel wat inwoners gaven mij goesting en overtuigden mij om, samen met alle kandidaten en medewerkers van VISIE, de verkiezingsstrijd nog eens aan te gaan.”

“Het is evident dat ik heel teleurgesteld ben, vooral door de manier waarop ik door mijn politieke tegenstanders buiten spel gezet werd. Blijkbaar hadden ze niet het lef om de strijd met gelijke wapens aan te gaan, namelijk met de stem van onze inwoners.”

“Niettegenstaande alles ben ik super dankbaar dat ik bijna 12 jaar burgemeester heb mogen zijn van onze mooie gemeente. Het was één van de liefste dingen die ik in mijn leven heb gedaan. Ik ben ook fier als een pauw op alles wat ik in die twee legislaturen heb kunnen realiseren. Als ik er de drie mooiste mag uitpikken, dan is dat de renovatie van het zwembad van Moorslede, de renovatie van het oud-gemeentehuis van Dadizele en het dossier Dadipark.”

“Graag wil ik van de gelegenheid gebruikmaken om mij te richten tot alle medewerkers van lokaal bestuur Moorslede. Ik wil jullie uitdrukkelijk bedanken voor jullie inzet tijdens mijn burgemeesterschap. Zonder jullie was het onmogelijk geweest om alle werken van VISIE tot een goed einde te brengen. Het was een eer om met jullie te mogen samenwerken. Een dikke en oprechte merci.”

“Tot slot wil ik graag nog eens iedereen aanmoedigen om op 13 oktober te gaan stemmen. Het is een democratisch recht waar oorlogen voor zijn gevochten. Ga alstublieft stemmen en kleur alle bolletjes van de lijst VISIE. Het zijn stuk voor stuk de meest bekwame kandidaten om onze gemeente verder te besturen. Bedankt.”

Lees meer over: