Voorzitter SV Moorslede op lijst van NVAPlus

Vlnr. lijsttrekker Gert-Jan Hovaere met de twee nieuwe kandidaten bij NVAPlus, Charles Devisch en Yves Debisschop. © GF
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Voorzitter Yves Debisschop (44) van tweedeprovincialer SV Moorslede stapt in de politiek. Voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober staat hij op de lijst van NVAPlus.

Beroepshalve is Yves financieel raadgever voor bedrijven. Hij werd voorzitter van SV Moorslede in het seizoen 2021-2022. “De gedreven voorzitter leeft voor sport en is een kei met cijfers”, klinkt het. “Een beter sportbeleid, transparantie en verantwoord omgaan met decenten zijn zijn missie.”

Er is nog meer nieuws. Charles Devisch (21) staat ook op de lijst. De energieke student pedagogie en KSA-leider, staat te popelen om de stem van de jeugd luid en duidelijk te laten horen. Ook Anja Barroo (51) en Florence Havegheer (30) sluiten zich met vol enthousiasme aan bij NVAPlus. “Met Anja’s betrokkenheid als kinderverzorgster en Florence’s zorgzaamheid als verpleegkundige vormen ze een power duo”, vertelt lijsttrekker Gert-Jan Hovaere.

“Als levensgenieter trekt Anja er samen met haar man Jan graag op uit. De lokale horeca en evenementen in onze gemeente moeten meer in de kijker gezet worden en verdienen onze ondersteuning waar nodig. Als voorzitster van de ouderraad durft Florence kritisch nadenken over de veiligheid van de schoolgaande jeugd. Samen streven ze naar een meer positievere gemeente voor iedereen.”