Vooruit trekt met lijst met vijftien kandidaten naar de kiezer in Ingelmunster: “Het beste alternatief bieden”

De kandidaten van Vooruit. Martine Vanderheeren was verontschuldigd. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

In zaal Den Bockor stelde de plaatselijke partij Vooruit als laatste lokale partij in de rij de kandidaten voor, waarmee op zondag 13 oktober naar de kiezer wordt getrokken. In 2024 pakt Vooruit niet uit met een volledige lijst van 21 kandidaten. Er prijken 15 namen op de lijst.

Voorzitter en lijstduwer Enigo Vandendriessche wilde eventuele vragen rond de onvolledige lijst voor zijn en zei: “Voor wie schrikt dat we geen 21 kandidaten hebben. We konden 15 mensen overtuigen om onder de vlag van Vooruit op te komen. Geen enkele andere partij in Ingelmunster doet ons dit na. De N-VA niet, Open VLD niet, CD&V niet, Spoor8770 niet én ook De Brug niet.” Dat klopt, wat de meerderheid De Brug/N-VA/Open VLD pakt samen uit met een lijst met 21 kandidaten. CD&V staat dan weer op de lijst van Spoor8770. In oktober 2018 stelde Vooruit wel nog 21 kandidaten voor, nu 15 of 6 kandidaten minder die toch – al was het maar een handvol stemmen – een meerwaarde konden betekenen.

Sterrenregister

In zijn openingswoord zei Enigo Vandendriessche: “Met Vooruit willen we het beste alternatief bieden voor wie een sociaal Ingelmunster wil. Het beste alternatief voor wie een groener Ingelmunster wil. Het beste alternatief voor wie een veiliger Ingelmunster wil. Deze legislatuur hebben we al bewezen dat we zaken in beweging kunnen zetten en vaak projecten konden realiseren, zelfs als kleinste partij vanuit de oppositie.”

“De tijd dat Ingelmunster door één partij werd bestuurd is wat ons betreft voorbij”

“Het gemeentebestuur beloofde om 10 grote werken te realiseren, maar de helft van de beloftes werden niet ingelost. En dan ben ik nog mild. De 10 werken die we met Vooruit vanuit de oppositie lanceerden, hebben we wel kunnen waarmaken. Ik denk aan o.a. het kruispunt van de Gentstraat met De Ring dat een pak veiliger werd dankzij onze motie voor een conflictvrij kruispunt, de fietsstraten die zichtbaarder werden, het sterrenregister, de geveltuintjes die door onze inbreng qua aanleg door de gemeente worden gerealiseerd, de bezorgdheid van de buurtbewoners van Bimatra over geluid-, stof- en geuroverlast, een zebrapad aan het Kruidvat, de aankoop van een eerste perceeltje van het stadsrandbos, een ballenvangnet aan voetbalplein 4, enz.”

Alleenheerschappij

“Hoewel we vanuit de oppositie veel zaken hebben gerealiseerd, zou het doodzonde zijn indien we met deze ploeg niet in de meerderheid geraken. We zijn het beste alternatief voor wie af wil van de alleenheerschappij.”

“In Ingelmunster is het bijna een traditie dat één partij alles alleen voor het zeggen heeft. Alleen de periode van 2013 tot 2018 was hierop een uitzondering. Toen konden wij als Vooruit meebesturen. Dat zorgde voor een nieuwe wind. Helaas bleef het bij die ene zes jaar. Dat willen we nu graag opnieuw veranderen. De tijd dat Ingelmunster door één partij werd bestuurd is wat ons betreft voorbij. Wij willen het beste alternatief vormen voor die alleenheerschappij. Een stem op Vooruit is een stem tegen de alleenheerschappij. Waarom? Omdat we als kleinste partij niet de ambitie hebben om alleen te regeren, omdat we in de periode 2013-2018 bewezen hebben dat we de gemeente mee kunnen besturen, omdat we ook dit keer de juiste mensen en de juiste ideeën hebben.”

Kandidaten

Kurt Soenens en Kacem Mommerency stelden de vijf speerpunten uit het programma voor: een veiliger en netter Ingelmunster, een buitengewoon speelplein dat toegankelijk is voor iedereen, een echt stadsrandbos en het openstellen van het kasteelpark, de heraanleg van de atletiekpiste, een lokaal dienstencentrum met sociaal restaurant.

De 15 kandidaten werden voorgesteld door Liesbeth Holvoet, die lijsttrekker wordt. Kersvers papa Enigo zet een klein stapje opzij en laat zich nu bijstaan door twee voorzitters ad-interim Liesbeth en Kacem. De kandidaten: 1. Liesbeth Holvoet, 2. Kurt Soenens, 3. Kacem Mommerency, 4. Aurely Paternoster, 5. Bert Taveirne, 6. Jens Soenens, 7. Timothy Buyse, 8. Rudy Van de Putte, 9. Conny Desmet, 10. Martine Vanderheeren, 11. Deborah Dedeyne, 12. Nadine Tiebergijn, 13. Rik Desmet, 14. Veerle Declercq en 15. Enigo Vandendriessche.