Vooruit Maldegem is na 20 jaar terug van weggeweest: “Gewone man een stem geven”

Volgende namen van Vooruit Maldegem zijn reeds bekend: bovenrij: Sara Blomme en Kevin Claeys, middenrij:Glen Meneve, Emmeline Martens, Kevin Debuyserie en Mariama Sylla, eerste rij: Jan De Vilder, Veronique De Corte, Sabine De Meyere, Sabrina Van Britsom en Marc Everaert. © MIWI
Michel Wijne
Michel Wijne Medewerker KW

Na bijna twintig jaar afwezigheid komt Vooruit in Maldegem weer op. “Met grote vreugde en vastberadenheid kondigen we aan dat we deelnemen aan de lokale verkiezingen. Met een frisse en progressieve visie voor Maldegem willen we er volledig voor gaan”, klinkt het bij lijsttrekker Sara Blomme (35).

“In oktober trekken we met een enthousiast team naar de lokale verkiezingen. Iedere kandidaat op onze lijst is een gemotiveerde en geëngageerde inwoner van Maldegem”, gaat Sara verder.

“We hebben gekozen voor kandidaten met geen of weinig politieke ervaring. We vinden het immers heel belangrijk dat de gewone man zijn stem krijgt binnen de gemeente.”

“Het betreft buren, vrienden, collega’s, kennissen die één ding gemeen hebben: ze dragen onze gemeente een warm hart toe en willen via de politiek iets betekenen voor de Maldegemnaar”, aldus Sara.

Betrokkenheid

“Bij Vooruit Maldegem staan we voor een inclusieve en betrokken aanpak. Onze missie is simpel: we willen er zijn voor iedereen in onze gemeente. Maldegem moet een plaats zijn waar de Maldegemnaar zich thuis voelt. Dat is ook de reden waarom luisteren naar de Maldegemnaar bij ons centraal staat. Via huisbezoeken zetten we in op persoonlijk contact. We vinden dat de politiek dicht bij de mensen moet staan en dat kan enkel door op straat te komen en met de bewoners te praten.”

“We merken dat de Maldegemnaar enorm trots is op zijn gemeente, maar dat er ook werkpunten zijn waarmee de volgende bestuursploeg aan de slag kan.”

Team groeit

“Samen werken aan een nog beter Maldegem, daar doen we het voor”, zegt lijsttrekker Sara Blomme, die samen met Kevin Claeys en Kevin Debuyserie en tal van andere kandidaten Vooruit in Maldegem op de kaart wil zetten.

“We hebben de voorbije maanden hard gewerkt aan ons verhaal en merken dat onze boodschap leeft bij veel mensen. Ons team groeit. We zijn nog maar een jaar opgestart en stellen vast dat ons verhaal aanslaat bij de inwoners van Maldegem. Het is dan ook fijn om te horen dat mensen enthousiast zijn over de komst van een nieuwe linkse sociale partij”, klinkt het enthousiast.