Vooruit en Groen samen naar de kiezer in De Haan: “Focus op de ‘gewone’ mensen”

Vooraan Eva Van Den Bogaert, Lilian Parent, Ulrike Dumarey, Veerle Vanassche, Katelijn Schallier, Marijke Derudder, Pablo Debusschere en Samy De Gent; achteran Daniël Spooren, Joeri Coppens, Bruno Vandensteen, Bruno Monteyne, Willy Vandenbroucke, Bob Van Sand, Heidi Moke, Roger Verbruggen, Steven De Loose en Georgette Vanhaeren. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Vooruit en Groen trekken op 13 oktober samen naar de gemeenteraadsverkiezingen in De Haan. Afgelopen zondag presenteerden ze samen hun volledige kandidatenlijst, en werd ook het verkiezingsprogramma voorgesteld.

“Deze lijst is de unieke mogelijkheid voor progressieve mensen om hun stem efficiënt te gebruiken: de enige progressieve lijst in De Haan, naast de andere centrum en rechtse partijen”, klinkt het.

“Een lijst met een sociaal en ecologisch programma. Zorg, jongeren, veiligheid, armoedebestrijding, de energieswitch, transparant beleid en communicatie, dierenrechten… en vooral betaalbaar wonen zijn speerpunten”, zegt Bruno Monteyne, voorzitter Vooruit.

Gewone mensen

Op de gedeelde lijst prijken vijftien kandidaten van Vooruit en acht van Groen. “Het zijn 23 ‘gewone’ mensen die op onze gezamenlijke lijst Vooruit-Groen staan. We pakken uit met een goed programma, met de focus op het welzijn van de ‘gewone’ mensen in De Haan. Willy Vandenbroucke is onze lijsttrekker, terwijl Veerle Vanassche de leading lady wordt voor Groen”, klinkt het.

Vijf pijlers

Een van de speerpunten in de gezamenlijke campagne, die opgebouwd is rond vijf pijlers, is betaalbaar wonen. “Leegstand tegengaan, inbreiding in woonkernen, nieuwe eigendomsvormen uittesten, uitbreiding van het aantal sociale woningen: ons actieplan omvat een combinatie van factoren.”

Een tweede pijler is ‘zorg voor alle leeftijden’, met aandacht voor kinderopvang, jeugdwerk, (pro-)actieve armoedebestrijding en rusthuizen. “Zorg is zo essentieel dat de gemeente hier eigen initiatieven moet nemen. Met Vooruit-Groen, de enige garantie op een progressieve stem in het beleid, wordt het gemeentebestuur niet alleen de regisseur maar in sommige gevallen ok de actor.”

“En vooral: een goede communicator die ook luistert naar de inwoners. Een goeie regisseur kan zijn aanpak klaar en duidelijk communiceren met het publiek”, klinkt het.

(WK)