Vooruit en Groen gaan samen naar de kiezer in De Haan

Een groepje kandidaten met op de voorgrond lijsttrekker Willy Vandenbroucke. © GF
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Vooruit en Groen trekken op zondag 13 oktober samen naar de gemeenteraadsverkiezingen in De Haan.

“Deze lijst is de unieke mogelijkheid voor progressieve mensen om hun stem efficiënt te gebruiken: de enige progressieve lijst in De Haan, naast de andere centrum- en rechtse partijen. Een lijst met een sociaal en ecologisch programma. Zorg, jongeren, veiligheid, armoedebestrijding, de energieswitch, transparant beleid en communicatie, dierenrechten… en vooral betaalbaar wonen zijn speerpunten”, zegt Bruno Monteyne, voorzitter Vooruit.

‘Gewone’ mensen

Op de gedeelde lijst zullen vijftien kandidaten staan van Vooruit en acht van Groen. “Het zijn 23 ‘gewone’ mensen die op onze gezamenlijke lijst Vooruit-Groen staan. We pakken uit met een goed programma, met de focus op het welzijn van de ‘gewone’ mensen in De Haan. Willy Vandenbroucke is onze lijsttrekker, terwijl Veerle Vanassche de leading lady wordt voor Groen”, laat Bruno Monteyne nog weten.

De voorzitter van Groen is Bruno Vandensteen. Op zondag 22 september presenteren ze samen hun volledige kandidatenlijst en wordt ook het verkiezingsprogramma voorgesteld in De Haan.